Acasă Economic Nemţenii îşi vând afacerile

Nemţenii îşi vând afacerile

2252
0
DISTRIBUIȚI

Vremurile grele prin care trec întreprinzătorii nu le mai permit să îşi deruleze afacerile, iar soluţia la îndemână pentru a scăpa de corvoada unei activităţi generatoare de pierderi este vânzarea. Alţii, chiar dacă au mici afaceri în Neamţ, şi se descurcă, preferă să le vândă şi să se mute în judeţele dezvoltate din vestul ţării. Proprietari laolaltă cu executori judecătoreşti şi lichidatori judiciari caută investitori dispuşi să scoată din buzunare sume importante pentru afacerile şi imobilele pe care le vând. Cei care sunt interesaţi să înceapă o afacere trebuie doar să aibă conturile pline de euro, pentru că ideile şi locurile de desfăşurare le oferă chiar vânzătorii. În unele cazuri, asigură chiar şi clienţi.

1,41 milioane de euro pentru „Vip San Gym“

În Neamţ, turismul a prins contur în special anul trecut, datorită voucherelor de vacanţă oferite bugetarilor, însă şi în aceste condiţii numărul locurilor de cazare este mult prea mare în raport cu cel al turiştilor care vizitează judeţul şi preferă să înnopteze în structurile de cazare de la noi. În acest context, mulţi proprietari de pensiuni nu reuşesc să întreţină imobilele, să ţină pasul cu birurile către stat, cu plata salariilor angajaţilor şi aleg astfel să-şi vândă afacerile. Cei care vor să investească într-o structură de cazare în Neamţ, cu tot ceea ce cuprinde aceasta, în funcţie de fiecare construcţie în parte, de zona în care se află şi de dotări, trebuie să aibă un buget considerabil. Cele mai scumpe structuri de cazare, scoase recent la vânzare de către proprietari, sunt în comuna Ceahlău. Este vorba despre complexul turistic Ecotur Resort şi Hotelul Cascada, binecunoscute turiştilor. Prima unitate, construită pe 1,8 hectare, este formată din două clădiri cu o suprafaţă utilă de 2.300 metri pătraţi, are 30 de camere, 35 de băi, saună, piscină, cramă, teren de tenis, de fotbal, terase, dotate cu cele necesare; preţul este de 850.000 de euro. A doua unitate este formată din două apartamente, 24 de camere, bar, terasă, cinci căsuţe de camping, proprietarul solicitând un preţ de 700.000 de euro.

Cei care doresc să investească într-o structură de cazare mai mică pot achiziţiona, la un preţ bun, o pensiune situată în comuna Alexandru cel Bun. Imobilul este construit pe o suprafaţă de 350 metri pătraţi, iar terenul aferent se întinde pe 1.800 metri pătraţi, are şi o piscină exterioară inclusă, preţul fiind 375.000 de euro. Cu 490.000 de euro este scos la vânzare un complex turistic, situat în Izvoru Muntelui, format din patru corpuri de clădire, cu 350.000 de euro poate fi cumpărată o pensiune cu teren de 5.100 metri pătraţi, cu piscină, la Dobreni, iar la Pipirig, cu 170.000 de euro un întreprinzător poate achiziţiona o pensiune compusă din 10 apartamente.

La vânzare este scos şi centrul de recreere „Vip San Gym“, din Piatra-Neamţ, care are piscine, un hotel, teren de fotbal, de tenis, săli de fitness, ce se întând pe o suprafaţă de 1.800 metri pătraţi, plus terenul aferent de 3.500 metri pătraţi, la preţul de 1,41 milioane de euro.

Service-uri auto, magazine online, agenţii de turism, vulcanizări, staţii peco

Structurile de cazare, unele cu un portofoliu de clienţi, nu sunt singurele afaceri pe care le vând întreprinzătorii. Spre exemplu, în Roznov, un proprietar doreşte să vândă un imobil care are, la etaj, un apartament, iar pentru parter vine cu sugestia deschiderii unui salon de înfrumuseţare, coafură, magazin, club sau, de ce nu, grădiniţă, la preţul de 138.000 de euro. La Roman, un proprietar vine o „super afacere“, adică o vilă de 200 metri pătraţi, care poate să găzuiască, la partenr, un salon de înfrumuseţare, iar la etaj, o cafenea, preţul imobilului fiind de 198.000 de euro.

Întreprinzătorii care doresc să facă afa–ceri cu combustibili au la dispoziţie, aproape de Săbăoani, o staţie de distribuţie a carburanţilor, un magazin, o pensiune, un restaurant şi 5.000 de metri pătraţi de teren, cu deschidere la E85, toate la preţul de 225.000 de euro, plus firma pe care sunt derulate aface-rile. Alt întreprinzător vinde, în Piatra-Neamţ, o spălătorie de covoare, realizată cu fonduri europene, ce cuprinde maşină de spălat covoare, deprăfuitor, centrifugă şi deumificator, cu preţul de 15.000 de euro.

La Trifeşti, o fabrică de prelucrarea a laptelui aşteaptă cumpărători. Secţia este dotată toate cele necesare, conform normelor, iar la etaj are un apartament cu două camere, şi este scoasă la vânzare cu 130.000 de euro.

Clătităria din mall-ul Shopping City este şi ea scoasă la vânzare cu 5.000 de euro, din care 2.000 de euro pot fi recuperaţi la finalizarea contractului de închiriere de la investitorul mall-ului. Afa-cerea va fi predată cu tot cu reţete.

Cei care vor să activeze în domeniul auto au şansa de a cumpăra, în Bicaz, o spălătorie auto, alături de un magazin auto şi un service auto, toate dotate cu cele necesare, la preţul de 125.000 de euro. Alte afaceri ce pot fi cumpărate sunt cu haine second-hand, la Roman, la preţul de 55.500 de lei, un magazin online, specializat în întrerupătoare touch-screen, şi becuri led, cu 5.300 de euro, o agenţie de turism licenţiată, cu activitate exclusiv online, la 9.700 de euro, şi o vulcanizare mobilă care conţine un Citroen Jumbo, din 2006, şi toate utilaleje necesare acestei activităţi, la 6.500 de euro.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.