Acasă Eveniment Moartea ciudată a unui cioban

Moartea ciudată a unui cioban

2468
0
DISTRIBUIȚI

Un tânăr de 29 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, cioban la un oier din comuna Costişa, a fost găsit decedat, marţi după-amiază (8 decembrie), în râpa pârâului Roşculeţei, lângă pădurea Ciolpani din zona oraşului Buhuşi.

Surprinzător, poliţistul care a preluat iniţial cazul i-a transmis mamei lui Valentin Vasile Palea că nu are de ce „să se complice“, că băiatul s-ar fi sinucis, şi nu-i „o moarte suspectă“. I-a spus totodată să nu mai umble cu hârtii pe la presă ori la Parchet.

Mama victimei însă nu poate crede că fiul ei şi-a pus capăt zilelor, „că n-avea niciun motiv, abia cumpărase un porc pentru sărbători“ şi crede că Valentin a fost omorât. De aceea, femeia a depus plângere la Parchet, punându-şi speranţa în anchetatori să elucideze acest caz.

„Cred că l-a omorât cineva“

Elena Palea este convinsă că băiatul i-a fost ucis, iar apoi aruncat în râpă. „Am vorbit cu el luni seara la telefon. Mi-a spus că a fost la stână şi se duce să cumpere un porc pentru sărbători. Fusese la stână şi sâmbătă şi duminică, unde se certase cu un coleg. Pe urmă, marţi seara, m-a sunat un poliţist de la Buhuşi, de pe telefonul băiatului. Mi-au spus că l-au găsit mort, într-o râpă. M-am dus acolo să-l văd. Avea o lovitură, o vânătaie sub ochi, altă lovitură la cap, în spate. L-au luat pe băiat şi l-au dus la morgă. Azi mi-au dat o hârtie în care scrie că avea ambele picioare rupte, fractură de bazin şi fractură cervicală. Scrie că nu s-a stabilit deocamdată cauza morţii. Acum umblu să-mi dea măcar o adeverinţă să-l pot îngropa. Pe urmă fac plângere la Parchet, mă duc şi-n audienţă la Poliţia Buhuşi, că e ceva necurat la mijloc. Cred că l-a omorât cineva. Nu se putea să aibă atâtea fracturi că a căzut în râpă. Iar el nu avea ce căuta la Bacău. De ce să se ducă el 20 de kilometri, noaptea, până la Buhuşi, unde nu avea nicio treabă, niciun cunoscut?! Vreau să se facă lumină, să aflu adevărul. Dacă l-a omorât să-l prindă pe făptaş, nu să ascundă cazul sub preş cum voia primul poliţist care m-a sunat luni seara“, a spus mama victimei.

Ancheta în acest caz este abia la început, iar oamenii legii, care au întocmit un dosar penal de moarte suspectă, aşteaptă concluziile medico-legale privind cauza decesului tânărului pietrean. Aceasta va fi elucidată în urma analizării probelor histo-patologice, prelevate din organele interne ale victimei. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.