Acasă Eveniment Mercedes incendiat din răzbunare

Mercedes incendiat din răzbunare

1216
0
DISTRIBUIȚI

Un autoturism Mercedes, fabricat în 1986 (înmatriculat VS-03-JKI), a fost incendiat în seara de 2 mai, de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din munici-piul Piatra-Neamţ, care a vrut să se răzbune pe posesorul maşinii.

Focul a fost pus cu benzină, pe la ora 23.50, şi a cuprins foarte repede vehiculul parcat pe strada Mihai Viteazu, în cartierul Dărmăneşti (zona Maelvi) al urbei de sub Pietricica. De la flăcări s-a produs un scurt la firele de contact, iar Mercedes-ul a pornit şi s-a izbit într-un alt autoturism aflat la câţiva metri mai în faţă. Focul a fost stins în cele din urmă de pompierii care au intervenit cu două autospeciale, iar investigaţiile ulterioare au arătat că acesta fusese pus intenţionat (a fost găsit un recipient în care fusese lichidul inflamabil). În urma evenimentului a ars compartimentul motor al Mercedes-ului şi s-a degradat o portieră şi oglinda celuilalt autovehicul.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au preluat cazul şi, în după-amiaza de 3 mai, l-au identificat pe făptaş. „Pe timpul activităţilor de depistare a bărbatului, acesta s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipale Piatra-Neamţ unde şi-a recunoscut fapta comisă. El a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, şi urmează să fie prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Pagubele au fost calculate la aproximativ 7.000 de lei.

Articolul 253 din Codul Penal prevede că „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepşeste cu închisoare de la doi la şapte ani“.

În altă ordine de idei, tot în ziua de 3 mai, poliţiştii Secţiei Rurale Săvineşti, cu sprijinul celor din Ştefan cel Mare, au depistat şi reţinut un tânăr de 23 de ani, din comuna Podoleni, care locuia fără forme legale în Bârgăoani. Respectivul, condamnat de judecătorii pietreni la doi ani şi două luni de închisoare pentru furt calificat, a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.