Acasă Social Marşul pentru autostradă: Umilinţă pentru un drept garantat, dar nerespectat

Marşul pentru autostradă: Umilinţă pentru un drept garantat, dar nerespectat

997
1
DISTRIBUIȚI

Marşul anunţat cu surle şi trâmbiţe pentru ziua de sâmbătă, 19 mai, cu scopul de a-i trage de mânecă pe guvernanţi privitor la urgentarea construcţiei autorstăzilor Târgu-Mureş – Iaşi şi Ploieşti – Suceava a avut loc în sfârşit, şi s-a concretizat într-o defăşurare de forţe fără precedent. Modoveni de toate vârstele, printre care şi nemţeni, şi-au dat întâlnire la sensul giratoriu de la ieşirea din Roman, de unde au pornit pe E85, spre Bucureşti, în coloană; aşa cum anunţa în urmă cu câteva zile, primarul Lucian Micu i-a întâmpinat pe participanţi şi i-a încurajat să-şi ducă demersul până la capăt, înfăţişându-se la locul de întâlnire, echipat cu două pancarte inscripţionate cu mesajul „Romanul vrea autostradă“.

„I-am întâmpinat la rondul de la Horia pe romaşcani şi i-am salutat pe cei veniţi din Iaşi, Botoşani şi Suceava. Am fost impresionat şi de forţa oferită de zona Bucovinei şi am fost mândru să văd pe motociclete, în TIR-uri, în camioane, autobuze şi în maşinile mici oameni de toate vârstele care se «zbat» pentru ca şi noi, moldovenii, să fim trataţi cu respect şi cu aceleaşi şanse la dezvoltare ca ceilalţi români. Sper din tot sufletul să se înţeleagă şi în Guvern că nu ne mai dorim promisiuni, ci vrem să păşim pe autostrada ce ne leagă de regiunile dezvoltate ale ţării şi Europei“, a spus Lucian Micu.

Şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ a fost alături de manifestanţi, edilul fiind şi el un susţinător declarat al marşului. Pe această temă Dragoş Chitic a ţinut să sublinieze, vineri, faptul că acţiunea nu este nici pe departe „confiscată“ politic de partidul din care face parte atât el, cât şi Micu (mai cu seamă PNL) ci este susţinută din solidaritate cetăţenească.  (R.C.)

1 COMENTARIU

  1. Constat cu surprindere si parere de rau ca in presa centrala de astazi nu a aparut nimic legat de acest mars. Doar ieri, 20 mai in Adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.