Acasă Administratie La Piatra-Neamţ, biciclete de închiriat, cu fonduri europene

La Piatra-Neamţ, biciclete de închiriat, cu fonduri europene

1164
1
DISTRIBUIȚI

Primăria Piatra-Neamţ mai face un pas spre obţinerea fondurilor europene propuse, de această dată fiind vorba despre un proiect anunţat de edili în urmă cu câteva luni – care se referă la înfiinţarea de staţii de închiriere a bicicletelor, ca o alternativă la deplasarea cu autoturismul. În cadrul şedinţei Consiliului Local din această după-amiază, aleşii vor vota documentaţia tehnico-economică a proiectului, urmând ca depunerea pentru finanţare să se facă până la 31 decembrie.

„Proiectul cuprinde realizarea a 22 de staţii pentru închirierea de biciclete în toate cartierele oraşului, în zonele cele mai tranzitate de locuitori dar şi de către turişti. Majoritatea staţiilor pentru închirierea bicicletelor sunt amplasate pe străzile pe care sunt pregătite proiecte europene pentru realizarea de reţele de piste pentru biciclete. Cele 220 de biciclete (160 clasice şi 60 electrice) amplasate în cele 22 de staţii vor putea fi închiriate prin achiziţionarea de tichete de la automate pentru eliberarea cardurilor care vor fi amplasate în zece din cele 22 de staţii“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 12.168.000 lei, din care contribuţia municipalităţii pietrene este de doar 2 %.

(R.C.)

1 COMENTARIU

  1. Nu mai ai in orasul asta pe unde sa mergi cu bicicleta. Vine taranul si is parcheaza masina pe tot trotuarul
    Trotuar care si asa e plin de oameni in plina forta de munca plimbandu-se in mijlocul zilei. Pe strada nu mai vorbesc, nu mai ai loc de toate cazanele aduse pe 1000 de euro din strainatate, care te fugaresc si pe trecerea de pietoni. La tara nu mai munceste nimeni, se duce un membru al familiei in strainatate si restul sunt toata ziua prin oras, la mall, cheltuindu-i banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.