Acasă Administratie Învăţătoare acuzată de purtare abuzivă

Învăţătoare acuzată de purtare abuzivă

1253
0
DISTRIBUIȚI

La aproape doi ani după începerea anchetei în cazul unei învăţătoare de la Şcoala „Carmen Sylva“ (din comuna Horia) care ameninţa şi jignea elevii de clasa I, procurorii au finalizat ancheta şi au dispus punerea sub învinuire a respectivului cadru didactic. Este vorba despre Ana Verde, judecată pentru „purtare abuzivă“. Rechi-zitoriul, abia intrat pe rolul instanţei muşatine, urmează să fie controlat sub aspectul legalităţii, în procedura de cameră preliminară.

„Ori te-aş omorî pe tine, ori n-aş mai veni în clasa asta“

Faptele învăţătoarei au fost aduse la cunoştinţa autorităţilor de Yan Le Calvez, un francez căsătorit cu o romaşcancă, mutat în Horia în urmă cu vreo patru ani. Soţii în cauză aveau fetiţa (Alexandra Maria T.) la şcoala unde predă Verde şi au înregistrat-o pe femeie cu un reportofon în timp ce-i făcea în toate felurile pe copii. Conform probatoriului, învăţătoarea urla şi-i ameninţa pe elevi: „Dacă aş face ce vreau eu, ori te-aş omorî pe tine ori n-aş mai veni în clasa a asta“, „Vin la tine şi te strâng de gât!“, „Taci dracului odată, că te ia mama dracului“, „Băi, tontule“, „Băi, sunteţi proşti cu P mare“, „Eşti papagal?!“ „Duceţi-vă naibii!“, sau „Băi, în timp ce eu vorbesc urât, taci!“.

Părintele fetiţei care a realizat înregistrările susţine că nu era prima dată când învăţătoarea adoptase un comportament total neadecvat profesiei sale: „De multe ori, fata ne-a spus că doamna ţipă, jigneşte şi face crize de nervi în faţa copiilor. Am pus un dispozitiv de înregistrare şi am auzit ce se întâmplă… Acestea sunt câteva exemple cu ce suportă copiii zilnic, şi nu sunt singurele“, a susţinut Yan Le Calvez.

După cum am mai relatat, în 2016, după acest incident Consiliul de Administraţie al Şcolii „Carmen Sylva“ a decis sancţionarea învăţătoarei cu diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de şase luni, cu menţiunea că la o nouă abatere, ea poate fi dată afară. Sancţiunea aplicată învăţătoarei Ana Verde a avut la bază raportul de activitate întocmit de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, raportul reprezentantei Avocatului Poporului şi raportul extrem de blând al comisiei de cercetare din cadrul şcolii. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.