Acasă Sport Înot: Pietrenii de la Sporting Club au fost pe podium şi la...

Înot: Pietrenii de la Sporting Club au fost pe podium şi la „Cupa Sprint“

1381
0
DISTRIBUIȚI

l în concursul de sâmbătă la Sfântu Gheorghe, Paul Laszlo şi Cosmin Rotaru au adus delegaţiei pietrene cele mai importante medalii

Înotătorii de la Sporting Club Piatra-Neamţ şi-au verificat potenţialul de moment în primul concurs de pregătire programat la deschiderea sezonului rece, în finalul ediţiei 2015. Sâmbătă, elevii profesorului Ovidiu Găleată s-au întrecut la „Cupa Sprint“, alături de alţi 150 de sportivi legitimaţi la 13 cluburi de profil din ţară. Competiţia test a fost organizată într-un bazin de 25 de metri, la Sfântu Gheorghe. Liber, spate, bras, fluture şi 100 metri mixt au fost probele de concurs rezervate concurenţilor. Delegaţia pietreană a avut în componenţă copii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani. Dintre aceştia, cu locuri pe podium la finalul reuniunilor s-au ales Paul Laszlo şi Cosmin Rotaru. Primul a obţinut trei locuri I şi un loc III după cele patru probe în care a luat startul, terminând în clasamentul general al celor mai bune performanţe din concurs pe un onorabil loc II. Nici Cosmin Rotaru nu a lipsit de pe podiumul de premiere în concursul de la Sfântu Gheorghe. Spre deosebire de colegul său de echipă, Cosmin s-a ales doar cu un loc II şi două locuri III. Remarcaţi din echipa profesorului Ovidiu Găleată s-au făcut şi ceilalţi înotători legitimaţi la Sporting Club Piatra-Nemaţ: Rareş Munteanu (participant la categoria celor de 9 ani deşi este cu un an mai mic de vârstă), Arina Chelmuş, Clara Zaharia, Alex Voloşeniuc, Anastasia Horghidan, Erika Ionică, Matei Voloşeniuc, Alberto Cirillo, Giorgio Blaga, Dragoş Albu, Tudosă Ştefan şi Laurenţiu Ana.

„Pentru noi, concursul de săptămâna trecută s-a dovedit a fi foarte util. Am avut oportunitatea de a-i testa, în regim de concurs şi pe reprezentanţii noştri care nu au participat până acum la întreceri de acest gen“, spunea antrenorul tinerilor înotători pietreni. Ca invitat special în cadrul întrecerilor de la Sfântu Gheorghe a fost Dragoş Coman, vicecampionul mondial al probei de 1.500 metri liber şi campion european de juniori la probele de 400 şi 800 metri liber.

Pregătesc întrecerile Campionatelor Naţionale

Reveniţi acasă, elevii profesorului Ovidiu Găleată de la Sporting Club Piatra-Neamţ pregătesc următoarele participări la competiţiile importante rămase de desfăşurat până la finalul anului 2015. În 24 şi 25 octombrie, reprezentanţii noştri se vor întrece la „Cupa Bacăului“, în bazin de 50 de metri. Pentru Paul Laszlo va urma Campionatul Naţional de seniori, tineret şi juniori, concurs anunţat la Hunedoara, în bazin de 25 de metri, pentru perioada 26-29 noiembrie. La rândul lor, Matei Voloşeniuc, Alberto Cirillo, Cosmin Rotaru, Ştefan Tudosă şi rareş Paraschiv se vor pregăti pentru Campionatul Naţional de Poliatlon, programat în 5 şi 6 decembrie la Bacău şi rezervat categoriei copiilor cu vârsta de 10 şi 11 ani. Pentru echipa pietreană de la Sporting Club, un ultim concurs oficial cu miză, programat în finalul sezonului 2015 se anunţă a fi Campionatul Naţional de Poliatlon destinat categoriei cadeţilor (12-14 ani) şi rezervat la Piteşti pentru intervalul 17-19 decembrie. Acolo vom fi reprezentaţi de Octavian Apetrei, Laurenţiu Ana, Giorgio Blaga şi Dragoş Albu.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.