Acasă Sport Înot / Pietreanca Delia Zaharia scrie istorie

Înot / Pietreanca Delia Zaharia scrie istorie

2778
0
DISTRIBUIȚI

Înotătoarea pietreană Delia Ana-Maria Zaharia (14 ani) a reuşit să doboare unul dintre recordurile naţionale ale României. Performanţa a fost înregistrată sâmbătă 3 decembrie, la Novi Sad, în proba de 50 metri bras (brazi de 25 metri) din cadrul Campionatelor Internaţionale ale Serbiei. 34 secunde şi 49 sutimi a fost timpul de concurs izbutit de eleva antrenată de Cătălin Ioan Stan, sportivă legitimată în cadrul grupării CS Delmadi Piatra-Neamţ. Întrecerea a fost organizată de federaţia de specialitate din Serbia şi FINA şi a reunit la start puţin peste 450 de competitori, legitimaţi la 60 de cluburi de profil din Serbia, România, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Muntenegru, Ungaria, Slovenia şi Macedonia. Din România, alături de sportivii legi-timaţi la CS Delmadi Piatra-Neamţ au mai concurat reprezentanţi ai grupărilor de specialitate din Bucureşti şi Piteşti.

Record bătut după 12 ani

Vechiul record naţional al probei la categoria de vârstă a Deliei Zaharia data pe plan intern de 12 ani şi era de 34 secunde şi 92 sutimi. Foarte aproape de un alt record naţional al României la categoria 14 ani, pietreanca Delia Zaharia (mezina competiţiei) a fost şi în proba de 100 metri bras la concursul din Serbia. Acolo, reprezentanta noastră a ratat a doua mare performanţă, pentru o secundă şi jumătate, ca timp de concurs. Campionatele Internaţionale ale Serbiei au fost programate în zilele de 3 şi 4 decembrie. Delia Zaharia s-a calificat, la toate probele întrecerii, în toate finalele A, secţiune unde a avut ca adversare sportive mai mari ca vârstă, de nivelul senioarelor. „La nivelul junioarelor (n.n. categoria de vârstă a Deliei) a câştigat în toate probele, dar noi am fost interesaţi în special să batem acest record naţional“, spunea antrenorul coordonator Adrian Zaharia, cel care este şi tatăl sportivei.

Performanţă lipsită de o medalie

Singura nemulţumire a reprezentanţilor echipei Delmadi Piatra-Neamţ în competiţia de la Novi Sad a vizat neacordarea medaliilor pentru sportivii străini. 100 metri şi 200 metri bras au fost celelalte probe în cadrul cărora a mai participat Delia Zaharia. La prima dintre ele, pietreanca a încheiat con-cursul pe un neaşteptat loc V la gene-ral, alături de senioare. Din echipa Delmadi prezentă la Campionatele Internaţionale ale Serbiei au mai făcut parte sportivele Ana Ştefură (12 ani) şi Damaris Constantiniu (15 ani). Ana a reuşit timpi personali foarte buni la probele Open (cu senioarele) de 50 metri, 100 metri şi 200 metri craul, iar Damaris a reuşit record personal la 50 metri fluture, 50 metri craul şi 100 metri craul.

Pregătită de participarea la Concursul Ţărilor Central Europene

Mâine, înotătoarea Delia Zaharia va pleca, însoţită de antrenorul Cătălin Ioan Stan şi antrenorul coordonator Adrian Zaharia spre Oradea. De acolo, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai lotului tricolor de juniori, sportiva pietreană va pleca spre oraşul Kosice (Slovacia), pentru a se alinia la startul întrecerii Concursului Ţărilor Central Europene. 100 metri bras, respectiv 200 metri bras sunt cele două probe la care va participa (vineri şi sâmbătă) sportiva grupării Delmadi Piatra-Neamţ, cu lotul României.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.