Acasă Sport Înot – „Cupa Bucovinei“, ediţia 24 / Între cele 12 cluburi participante,...

Înot – „Cupa Bucovinei“, ediţia 24 / Între cele 12 cluburi participante, Delmadi Piatra-Neamţ a fost pe podium la Suceava

2447
0
DISTRIBUIȚI

Echipa înotătorilor pietreni juniori de la CS Delmadi Piatra-Neamţ a completat podiumul de premiere la ediţia 24 a concursului „Cupa Bucovinei“. Întrecerile au fost găzduite sâmbătă şi duminică în bazi-nul Şcolii Gimnaziale Nr. 3 din Suceava. Între reprezentantele celor 12 cluburi participante, la start nu au lipsit nici elevii profesorului Ovidiu Găleată de la Sporting Club Piatra-Neamţ. În Top 3, după reprezentanta gazdelor de la Universitatea Suceava, respectiv CS Gura Humorului, cei de la Delmadi s-au bucurat de locul III al clasamentului general. „Dacă ar mai fi participat sportiva noastră, Delia Zaharia, la toate probele şi în plenitudinea forţelor, cu siguranţă acum ne-am fi bucurat de primul loc în ierarhia generală finală a competiţiei“, era opinia antrenorului coordonator de la Delmadi, Adrian Zaharia. Afectată de o răceală, sportiva Delia Zaharia a concurat doar la trei probe de concurs la „Cupa Bucovinei“, secţiuni unde şi-a adjudecat trei medalii: locul I la 100 metri bras, locul al II-lea la 100 metri spate, respectiv locul al III-lea la 100 metri liber. Şi Ana Maria Ştefură s-a numărat între premiantele întrecerii de la finalul săptămânii trecute, la Suceava. Aceasta a câştigat 7 medalii: patru locuri I (50 metri liber, 100 metri liber, 400 metri liber şi 200 metri mixt) şi trei locuri II (100 metri fluture, 100 metri bras, şi 100 metri spate). Respectivele clasări pe podium i-au asigurat reprezentantei noastre şi titlul de cea mai valoroasă competitoare la grupa celor născute în anul 2004.

33 de medalii: 13 locuri I, 11 locuri II, 9 locuri III

Între elevii antrenorilor Cătălin Ioan Stan şi Adrian Zaharia medaliaţi la „Cupa Bucovinei“ s-au mai numărat: Damaris Constantiniu (un loc III la 50 metri liber), Olivia Blaga (două locuri III la 50 metri fluture şi 200 metri liber), Miruna Trenchea (trei locuri II şi două locuri III), Alexia Olariu (un loc II), Ianis Grigorcea (cel mai bun sportiv la categoria celor născuţi în 2009 cu patru locuri I şi un loc II), Andrei Mălinescu (un loc I, trei locuri II şi un loc III), Briana Merealbe (un loc III), David Grosaru şi Giulia Blăgescu (un loc I la primul lor concurs!). Per total, cu cei 18 concurenţi participanţi la „Cupa Bucovinei“ de la Suceava, delegaţia înotătorilor de la Delmadi Piatra-Neamţ a reuşit 33 clasări pe podiumul de premiere, la nivelul copiilor: 13 locuri I, 11 locuri II şi 9 locuri III.

Debutanţii şi-au corectat propriile recorduri

Aproape de o clasare între premianţii întrecerii, din echipa pietreană „Delmadi“ au mai fost Rareş Laiu, Marius Neacşu, Rebeca Timofte, Andrei Tihenea, Vladimir Pantază, Alessia Zaharia şi Daria Mujdei, tineri înotători aflaţi la prima lor participare în cadrul unui concurs organizat inter-judeţean. „Pentru aceştia, cel mai bun lucru realizat a fost acela că şi-au îmbunătăţit timpii de concurs, fiecare corectându-şi propriul record în probele unde au participat. Cu mai multă muncă şi aceeaşi seriozitate la antrenamente vor ajunge şi ei să urce pe podiumul de premiere“, spunea antrenorul coordonator Adrian Zaharia.

Echipa ucraineană a dat caracterul internaţional al întrecerii

Caracterul internaţional al întrecerii „Cupei Bucovinei“ de la Suceava a fost dat de prezenţa unei delegaţii venite din Ucraina, echipă care a completat numărul celor 190 de înotători din ţară.

Sâmbătă şi duminică, ediţia 24 a concursului de înot „Cupa Bucovinei“ de la Suceava a însemnat un adevărat maraton. Situaţia nu a convenit reprezentanţilor echipei pietrene de la Delmadi. Aceştia       s-au plâns, după competiţie, de faptul că proprii sportivi au fost programaţi în reuniunile evenimentului sportiv de dimineaţă şi până seara târziu. Singurul moment de pauză a fost cel de o oră, acordat pentru masa de prânz a copiilor.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.