Acasă Sport Înot – Concursul Ţărilor Central Europene: Delia Zaharia, participantă cu lotul tricolor...

Înot – Concursul Ţărilor Central Europene: Delia Zaharia, participantă cu lotul tricolor de juniori la Kosice (Slovacia)

2215
0
DISTRIBUIȚI

Începând de ieri şi până duminică 11 decembrie 2016, înotătoarea pietreană Delia Zaharia (14 ani) participă la cea de-a doua competiţie internaţională a cariere. Ajunsă acum componentă a lotului naţional al României, reprezentanta grupării CS Delmadi se află înscrisă pe listele de start la Concursul Ţărilor Central Europene. Considerată drept un mini-campionat european la nivelul categoriei juniorilor, întrecerea este găzduită în finalul anului 2016 de oraşul Kosice din Slovacia. Elevă a antrenorilor Cătălin Ioan Stan şi Adrian Zaharia, Delia participă în cadrul celor două probe specifice de bras: 100 de metri, respectiv 200 de metri.

În funcţie de rezultatele reuşite, reprezentanta noastră poate reprezenta echipa României şi la întrecerea pe ştafete. Nu mai departe de acum o săptămână, sportiva de la Delmadi a reuşit să doboare, la Novi Sad în cadrul Campionatelor Internaţionaale ale Serbiei, recordul naţional în cadrul probei de 50 metri bras. Vechea performanţă internă data de acum 12 ani.

Delia Zaharia a fost cooptată în lotul naţional de juniori în baza rezultatelor excelente înregistrate în sezonul competiţional 2016.

La Concursul Ţărilor Central Europene, pietreanca este singura reprezentantă a judeţului Neamţ în echipa României.

„Prezenţa sportivei noastre în lotul naţional al României pentru acest important concurs european nu face decât să ne bucure foarte mult. La concursul din Serbia a demonstrat că traversează o perioadă excelentă din punct de vedere sportiv. La Kosice, în Slovacia, va fi un concurs mult mai dificil dar rămânem încrezători în potenţialul Deliei“, a spus antrenorul coordonator, Adrian Zaharia, tatăl sportivei pietrene. (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.