Acasă Social În aşteptarea gripei

În aşteptarea gripei

705
0
DISTRIBUIȚI

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat Ministerul Sănătăţii că, în  primele două săptămâni de supraveghere nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate cu laboratorul, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat. La nivel naţional, în cea de-a doua săptămână de supraveghere, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 82 799, cu 1,8% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.316).

În săptămâna 07-14 octombrie s-au înregistrat la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 25 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la data de 14 octombrie au fost vaccinate antigripal 60.669 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. Începând cu data de 15 septembrie 2018, Ministerul Sănătăţii a distribuit la direcţiile de sănătate publică din teritoriu şi Bucureşti un număr de 696.511 doze vaccin gripal. Distribuţia vaccinului până la totalul de 1,3 milioane de doze continuă până la sfârşitul lunii noiembrie, conform calendarului agreat cu distribuitorul. În judeţul nostru, au fost livrate aproximativ 18.000 de doze de vaccine antigripal, dintr-un total de circa 26.000.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că, vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă şi  recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. (T.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.