Acasă Politica Implică-te alături de noi! PMP vrea o nouă clasă politică

Implică-te alături de noi! PMP vrea o nouă clasă politică

1585
2
DISTRIBUIȚI

De ani de zile tot auzim în spaţiul public argumente pentru apariţia unei noi clase politice. Acest lucru este, mai mult ca oricând, o necesitate, iar Partidul Mişcarea Populară arată că a înţeles exact ceea ce doresc cetăţenii şi a început deja schimbarea. Trecerea de la necesitate la realizarea practică a acestei idei este dificilă, dar reali-zabilă, mai ales cu o echipă tânără de oameni, cu experienţă profesională, dar mai ales cu o mentalitate curată şi proaspătă. O astfel de echipă este coordonată, la Neamţ, prin liderul Partidului Mişcarea Populară Neamţ, Laurenţiu Dulamă, candidatul formaţiunii la funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ.

„Este necesară o inserţie masivă de oameni noi în politică, unii cu experienţă în conducerea de firme şi societăţi, alţii fără ta-lente de manageri; unii mai în vârstă, cu experienţa anilor în care au urmărit politica, poate chiar participanţi oneşti şi fără a fi «îmbătrâniţi în rele», alţii, tineri care doresc să participe la viaţa politică drept o garanţie pentru un viitor mai bun. Singurele posibilităţi pe care le au toţi cei doritori e să se implice în activismul civic, organizaţii nonguvernamentale şi în partide noi politice. Altă cale democratică de a conduce societatea nu s-a inventat. Cetăţenii trebuie să conştientizeze faptul că nu poţi cere o altă clasă politică stând pe marginea scenei politice“, spune Laurenţiu Dulamă, preşedintele PMP Neamţ şi candidat la Primăria Piatra-Neamţ.

Acesta pune o întrebare extrem de pertinentă, în actualele condiţii electorale, când tot mai puţini cetăţeni se simt mobilizaţi să meargă la vot şi să producă astfel, prin acţiunea lor, acea schimbare a clasei politice pe care toţi o doresc dar nu toţi sunt motivaţi să se implice pentru a o face. „Pe cine reprezintă un primar ales cu 15 – 20% din voturi, în condiţiile în care 50% dintre alegători nu au participat la scrutin? Pentru a preveni şi opri acest derapaj al proceselor democratice, e necesară o nouă clasă politică“, declară Laurenţiu Dulamă, preşedintele PMP Neamţ şi candidat la Primăria Piatra-Neamţ.

Unul din cei care se implică în crearea unei clase politice este Bogdan Gavrilescu, vicepreşe-dintele Partidului Mişcarea Populară – filiala Piatra-Neamţ şi candidat la Consiliul Local Piatra-Neamţ. Acesta vine din mediul privat şi consideră că a venit momentul să-şi pună experienţa acumulată în decursul anilor în folosul comunităţii. „Am venit în Mişcarea Populară pentru că aici am găsit o echipă nouă, tânără, cu o medie de vârstă de 40 de ani, lucru ce m-a făcut încrezător în şansele noastre de a schimba clasa politică actuală. Colegii mei din Mişcarea Populară Piatra-Neamţ nu au mai făcut politică până acum, vin din diverse domenii de activitate şi au o experienţă vastă în spate“, a declarat Bogdan Gavrilescu, vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară – filiala Piatra-Neamţ şi candidat la Consiliul Local Piatra-Neamţ. Bogdan Gavrilescu este un pietrean ca toţi ceilalţi, cu familie, care militează pentru drepturile cetăţeanului şi se implică să fie respectate.

„Vreau să reuşim să facem Primăria Piatra-Neamţ să fie tranpa-rentă. E un drept al cetăţeanului stipulat şi în articolul 31 din Constituţie. Vrem ca toate facturile să fie postate pe site, astfel încât cetăţeanul să poată urmări orice investiţie, să nu mai fie făcute plăţi pentru lucrări neefectuate sau neconforme cu proiectele aprobate. Pe lângă transparenţa administraţiei publice, consider că o primărie trebuie să se implice pentru binele cetăţeanului, al familiei. Având copii, m-am izbit de marea problemă a lipsei locurilor în cămine şi creşe, lucru ce ar trebui rezolvat. Astfel, s-ar da şansa mamelor să se întoarcă mai devreme la muncă, dacă doresc, aco-perind o parte din lipsa locurilor de muncă cu care se confruntă oraşul“, a mai adăugat Bogdan Gavrilescu, vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară – filiala Piatra-Neamţ şi candidat la Consiliul Local Piatra-Neamţ.

Fiindcă schimbarea clasei politice porneşte implicarea fiecărui cetăţean, PMP Neamţ este deschis tuturor, la sediul din strada Ştefan cel Mare numărul 16, din Piatra-Neamţ, la telefon 0233/620.419 sau pe adresa de facebook Partidul Mişcarea Populară Piatra Neamţ.

(Ioana CALIŢCHO)

2 COMENTARII

  1. Am impresia că cei din găștile politice trăiesc într-o altă lume. A viselor. Atâta timp cât nu s-ar gardul stabilimentului, e bine. Să-i lăsăm în lumea lor, că sunt încă sub tratament și au halucinații.

  2. Am impresia că cei din găștile politice trăiesc într-o altă lume. A viselor. Atâta timp cât nu sar gardul stabilimentului, e bine. Să-i lăsăm în lumea lor, că sunt încă sub tratament și au halucinații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.