Acasă Economic Grupul Almos România – performanţă în agricultură

Grupul Almos România – performanţă în agricultură

1119
0
DISTRIBUIȚI

Grupul Almos România împreună cu partenerul său, compania Adama, a organizat în localitatea Dulceşti, manifestarea expoziţională şi demonstrativă devenită tradiţională – „Ziua câmpului“. Evenimentul de anvergură, ajuns la a X-a ediţie, a constituit un schimb de experienţă între fermieri cu privire la agrotehnica modernă aplicată de Grupul Almos România pe loturile demonstrative de la Dulceşti şi la ultimele tehnologii în materie de maşini şi utilaje agricole. Manifestarea a fost marcată de prezenţa lui Alfons Mosel, deţinătorul Grupului Almos România, a directorului Almos – Alexu Molodoi, a directorului regional al Adama – Iulian Popovici, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, a lui Mihai Dorneanu, directorul APIA, Mihai Dimitriu, directorul companiei Agrana, a lui Nicolae Tritean, directorul Staţiunii de Cercetare Agricolă Turda, dar şi a lui Maricel Tălmăcel, directorul Direcţiei pentru Agricultură. Lor li s-au alăturat reprezentanţi ai marilor firme producătoare de seminţe, pesticide, îngrăşăminte, utilaje şi maşini agricole, asigurători, consultanţi şi fermieri reprezentativi pentru zona Moldovei, care au venit la Dulceşti pentru a vedea pe viu potenţialul genetic al fiecărui soi în parte.

„Ziua câmpului“ a fost organizată în parteneriat cu compania Adama, ai cărei specialişti, împreună cu profesioniştii Almos, au venit în sprijinul fermierilor cu soluţii pentru o agricultură performantă. Cei prezenţi au putut să vadă în câmp potenţialul soiurilor companiilor de renume care sunt utilizate cu real succes de către Grupul Almos România, pe loturi demonstrative de rapiţă, grâu, muştar, phacelia, lupin, mazăre, bob, sfeclă de zahăr, floarea soarelui, dar şi tehnologiile aplicate pentru protecţia plantelor.

Fermierii au avut oportunitatea de a vizita şi un parc de maşini şi utilaje ultraperformante folosite de Grupul Almos în agricultură şi de a asista la o demonstraţie în câmp cu cele mai noi tehnonologii în domeniu.

Manifestarea a fost mai mult decât benefică pentru fermierii prezenţi la „Ziua Câmpului“ de la Dulceşti, aceştia avându-i la dispoziţie laolaltă pe specialiştii companiilor reprezentative pentru agricultura românească şi nu numai, de la care au primit informaţii importante despre produse, servicii şi rezultatele obţinute în urma utilizării acestora.

La finele manifestării de ieri, de la Dulceşti, cei prezenţi au tras concluzii, au făcut previziuni şi analize ale produselor agricole şi, de asemenea, au discutat despre evoluţia cerealelor de la cultivare şi până la recoltă.

 

Almos – agricultură  la cele mai înalte standarde

 

Alexu Molodoi, directorul Almos Agrorom: „Îi mulţumim domnului Mosel pentru efortul depus de a fi prezent la această sărbătoare, şi nu numai la aceasta, ci la toate pe care le-am organizat. De altfel, dumnealui este prezent în mijlocul nostru, al specialiştilor care conducem Grupul Almos, pentru a realiza o agricultură performantă în judeţul Neamţ. «Ziua câmpului» am organizat-o în parteneriat cu compania Adama, un partener de încredere, cu care colaborăm foarte bine de o lungă perioadă. Trebuie să spunem faptul că primăvara acestui an a fost una atipică, în care au fost înregistrate temperaturi foarte ridicate. Mă refer la luna aprilie, când au fost înregistrate 31 de grade, ceva neobişnuit, apa s-a pierdut foarte repede din sol, au fost vânturi foarte puternice. Însă, cu tehnologii performante, cu soluţii de la companiile care ne sunt partenere, anul acesta va fi unul bogat din toate punctele de vedere. Am adus astăzi, la «Ziua câmpului», absolut tot ceea ce este necesar pentru a face agricultură performantă: seminţe, îngrăşăminte, pestidice, utilaje şi maşini performante, tot ce este nevoie pentru a ne uşura munca de zi cu zi. Suntem prezenţi de mult timp în zonă, perioadă în care am făcut agricultură performantă. Almos aplică cele mai noi tehnologii în agricultură. Trebuie să menţionăm că Guvernul României ne-a sprijinit şi ne va sprijini în continuare. Avem nevoie de subvenţii, avem nevoie de bani, pentru a face agricultură la nivel european. «Ziua câmpului» a ajuns la cea de-a X-a ediţie şi an de an am adus în faţa fermierilor cele mai noi tehnologii din agricultură“.

„Suntem parteneri de încredere“

Prezent la „Ziua câmpului“, Alfons Mosel, deţinătorul Grupului Almos România, a adus şi trei prieteni din Germania, oameni de afaceri de succes, pentru a le arăta standardele la care lucrează la Dulceşti, rezultatele obţinute, dar şi frumuseţile judeţului.

„Ne bucurăm că avem atâţia fermieri la sărbătoarea noastră, în această frumoasă zi de primăvară. Încă nu putem avea perspective frumoase, pentru că ne-a cam lipsit apa, însă sperăm că, aşa cum au spus meteorologii, zilele acestea vor fi precipitaţii care vor duce la prosperitatea culturilor din câmp, la o recoltă bogată. Din experienţa pe care o avem, zona este cu potenţial foarte dezvoltat, iar producţiile sunt mai frumoase de la un an la altul.

Ne bucurăm că suntem activi în judeţul Neamţ, cu cele 4.000 de hectare, că producţiile se îmbunătăţesc şi nu doar la noi, ci şi la vecinii noştri, la partenerii noştri. Aşa cum se poate observa, nu numai producţiile cresc, ci şi arenda creşte şi preţurile terenurilor cresc. Asta înseamnă că agricultura se dezvoltă. Noi facem agricultură intensivă şi ne dorim să aprovizionăm cu produse agricole, pe lângă piaţa internă, şi piaţa externă. Cu baza de la Secuieni suntem activi pe piaţa de cereale, dar, în afară de acestea, comercializăm şi inputuri, seminţe, îngrăşăminte, pesticide. Datorită infrastructurii şi poziţionării bazei de la Secuieni, avem condiţii foarte bune, avem oferte bune pentru fermieri pentru că avem şi legături bune de logistică. Noi îi aşteptăm pe fermieri să ne contacteze, să vadă în noi un partener de încredere şi să colaborăm în cele mai bune condiţii. Respectăm partenerii noştri, fie clienţi, fie furnizori, şi, la rândul nostru, suntem parteneri de încredere“, a declarat Alfons Mosel.

 

Specialiştii Almos sprijină dezvoltarea agriculturii

 

Iulian Popovici, directorul Adama pe regiunea Moldovei: „Şi în acest an, al cincilea consecutiv, suntem alături de compania Almos la manifestarea «Ziua câmpului». Partenerii noştri, Grupul Almos, sunt extraordinari, colaborăm foarte bine şi cu real succes. Totodată, ei ne privesc ca pe nişte parteneri speciali, de nădejde. Suntem prezenţi la «Ziua câmpului» un un stand deosebit, însă aici avem şi un lot de rapiţă tratat cu produsele noastre, un lot de grâu şi suprafeţe cu sfeclă. Lucrăm foarte bine cu Almos în ceea ce priveşte protecţia sfeclei de zahăr, ei utilizând produsele noastre ca  tehnologie completă. Am adus şi noutăţi care sunt în testare în câmpul Almos, iar fermierii pot vedea potenţialul acestora“.

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean: „Astfel de evenimente ridică judeţul, iar agricultura este unul dintre segmentele cele mai importante, alături de turism, care pot duce la dezvoltarea judeţului Neamţ. Am văzut aici oameni tineri care fac agricultură, iar asta înseamnă că există un viitor în acest domeniu. Guvernul României îşi va duce la capăt promisiunile pe care le-a făcut în privinţa sprijinului oferit agricultorilor. Subvenţiile vor fi achitate la timp, chiar anticipat, şi vom avea programe ample de sprijinire a fermielor. Ceea ce fac fermierii aici, la Dulceşti, este un exemplu că agricultura creşte, că, în scurt timp, nu vom mai avea terenuri agricole nelucrate şi că asocierile pot fi cheia succesului“.

Mihai Dorneanu, directorul APIA Neamţ: „Ca în fiecare an, etapele, în ceea ce priveşte subvenţiile, vor fi parcurse cu succes. În premieră, domnul ministru a solicitat conducerii Agenţiei, cunoscând nevoile în domeniul agriculturii, începerea eliberării adeverinţelor de fermier cât mai repede posibil. Acele adeverinţe care deblochează sumele cam 75 la sută din cuantumul subvenţiilor cuvenite pe anul 2018. Acest lucru sper să se rea-lizeze cât mai repede“.

Maricel Tălmăcel, directorul Direcţiei pentru Agricultură Neamţ: „Felicit compania Almos pentru modul impecabil în care organizează, în fiecare an, «Ziua Câmpului», dând posibilitatea fermierilor să intre în contact cu firmele care participă la dezvoltarea agriculturii. În afară de infrastructura principală de irigaţii, guvernul va trebuie să se aplece şi asupra înfiinţării de sisteme de irigaţii locale, prin captări din râurile Bistriţa, Moldova, prin acumulări de ape de tip iazuri, care în acest moment nu sunt prea sprijinite. Cei care pot să înfiinţeze astfel de sisteme să ne contacteze, ca noi să punem furniza la minister cam ce suprafaţă s-ar putea iriga în Neamţ. Fermierii au la dispoziţie acum toate verigile care conduc la o producţie bună, însă apa lipseşte dacă nu ne-o dă Dumnezeu“.  (Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.