Acasă Social Grevă de avertisment în spitale. Se asigură doar urgenţele.

Grevă de avertisment în spitale. Se asigură doar urgenţele.

839
0
DISTRIBUIȚI

Astăzi, între orele 9.00 şi 11.00, spitalele de stat ale judeţului şi instituţiile de asistenţă socială vor intra în grevă de avertisment. În cele două ore, aşa cum a explicat Eva Ungureanu, liderul Uniunii Sindicale Sanitas, filiala judeţeană, vor fi asigurate în totalitate doar urgenţele. „Vorbim despre o grevă nu doar a membrilor Sindicatului Sanitas, ci de o solidarizare în sistemul de sănătate şi asistenţă socială. De la 9.00 la 11.00, se asigură servi-ciul cu o treime din personal. Urgenţele sunt asigurate. Timp de două ore, o parte din perso-nalul angajat nu va munci“, a declarat Ungureanu. Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România, reunit vineri, 4 mai, în şedinţă extraordinară, a analizat rezultatele dialogului din această săptămână, cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi a mandatat Biroul Operativ să negocieze cu factorii de decizie soluţiile propuse pentru depăşirea crizei din sistemul de sănătate şi asistenţă socială. În acelaşi timp, sindicaliştii au precizat că au fost analizate listele de semnături pentru grevă, strânse de organizaţiile judeţene Sanitas, Consiliul Naţional constatând că sunt peste 50.000 de semnături, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru declanşarea grevei în cele două sectoare de activitate. Peste 700 de semnături au fost strânse în judeţul nostru.

„Programul de greve continuă în termenii stabiliţi iniţial: – 7 mai – grevă de avertisment, în intervalul orar 9.00 – 11.00; – 11 mai – grevă generală în sistemul de sănătate şi asistenţă socială. Organizaţia noastră rămâne deschisă la dialog, în condiţiile în care partea guvernamentală oferă – chiar şi în al doisprezecelea ceas – soluţii aplicabile pentru rezolvarea pro-blemelor generate în Sănătate şi Asistenţă socială, prin aplicarea noii legi a salarizării“, a adăugat Ungureanu.

Cele două ore ar putea crea serioase probleme în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale, mai ales pentru o zi de luni, când numărul pacienţilor este mai mare decât în restul celorlalte zile ale săptămânii. Astăzi, sunt aşteptate noi negocieri între sindi-calişti şi reprezentanţi ai Guvernului.

(T. MARIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.