Acasă Eveniment Gospodării inundate şi zeci de persoane evacuate în urma potopului

Gospodării inundate şi zeci de persoane evacuate în urma potopului

959
0
DISTRIBUIȚI

Ploile abundente care  s-au abătut asupra judeţului în noaptea de joi spre vineri au creat probleme în mai multe localităţi. Potrivit raportului întocmit de Instituţia Prefectului ieri dimineaţă, cele mai afectate au fost comunele Ştefan cel Mare, Rediu, Trifeşti, Vînători-Neamţ, Ruginoasa, Făurei şi municipiul Roman. O situaţie mai specială s-a înregistrat la Trifeşti, unde 30 de persoane  şi-au părăsit casele inundate de bunăvoie, trei au fost evacuate de pompieri şi aproximativ 20 de localnici au preferat să rămână în locuinţe deşi apele curgeau şuvoaie. Un drum comunal din satul Miron Costin a fost închis, iar la Valea Ursului trei sate au rămas fără curent electric: Valea Ursului, Muncelu de Jos şi Gorun, fiind afectaţi 351 de consumatori. Bilanţul realizat arată că în total au fost inundate cinci locuinţe / anexe gospodăreşti, 32 de curţi şi 6,8 hectare de teren agricol şi aproape 7 kilometri de drumuri comunale au fost afectate de viituri şi aluviuni; în comuna Horia linia de cale ferată a fost blocată după ce un copac   s-a prăbuşit peste ea, iar pe DN 15B, la limita dintre comunele Ceahlău (sat Bistricioara) şi Grinţieş un torent violent a îngreunat circulaţia rutieră vineri după-amiază.

În toate aceste cazuri a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a pompierilor voluntari de la serviciile locale. Pe lângă enumerate anterior, conform raportărilor ISU, mi-siunile nu au fost puţine şi nici uşoare: o misiune de evacuare apă dintr-un subsol de bloc din municipiul Roman (str. Trandafirilor); o misiune evacuare apă dintr-o curte din municipiul Roman (str. Principatele Unite); o misiune evacuare apă dintr-o curte din comuna Vânători-Neamţ; o degajare arbore în sat Budeşti, comuna Făurei şi două misiuni în municipiul Roman (str. Smirodava şi str. Ştefan cel Mare); o misiune monito-rizare acumulare de apă din precipitaţii în sat/comuna Trifeşti; o misiune monito-rizare râu Cracău în anexa Slobozia, oraş Roznov. În paralel, pompierii voluntari au acţionat pentru eva-cuarea apei din curţile localnicilor din comunele Bahna, Secuieni, Ion     Creangă Bîrgăoani, Tupilaţi, Pipirig, Crăcăoani, Trifeşti şi oraşele Târgu Neamţ, Roman şi Roznov.

Codul galben instituit iniţial de meteorologi până vineri seară a fost reactua-lizat în Cod portocaliu, va-labil până în această noapte (sâmbătă, 30 iunie) la ora 23. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.