Acasă Sport Fotbal: Voinţa Ion Creangă nu are bani să se înscrie în Liga...

Fotbal: Voinţa Ion Creangă nu are bani să se înscrie în Liga a III-a

2095
3
DISTRIBUIȚI

l conform spuselor instructorului sportiv Gheorghe Leonte, 500.000 de lei ar fi fost necesari pentru nevoile participării echipei în campionatul eşalonului trei

Foarte probabil, gruparea nemţeană de fotbal Voinţa Ion Creangă nu se va înscrie la startul sezonului 2016-2017 a întrece-rilor din seria I, la nivelul Ligii a III-a de fotbal. Ieri, instructorul sportiv al echipei, Gheorghe Leonte, a anunţat că formaţia nemţeană nu dispune de fonduri suficiente pentru participarea în campionatul eşalonului trei. Acolo, campioana Ligii a             IV-a nemţene îşi câştigase dreptul de prezenţă graţie victoriei înregistrată în faţa celor de la CS Luceafărul Mihai Eminescu Ipoteşti, în urma celor două manşe ale „barajului“ de promovare. „Am tot sperat că vom găsi acele surse de finanţare, ne-am făcut fel şi fel de calcule şi variante de rezolvare, dar          n-am ajuns la niciun rezultat concret“, a declarat Gheorghe Leonte.

Rămân să joace tot în Liga a IV-a nemţeană

Instructorul sportiv de la Voinţa Ion Creangă susţine că grupării nemţene (promovată la nivelul eşalonului trei) i-ar fi fost necesară suma de 500.000 de lei pentru nevoile participării în campionatul Ligii a III-a. „N-am reuşit obiectivul decât pe partea sportivă şi cu asta, basta! În plus, nici nu ne puteam păcăli aliniindu-ne în campionatul superior, bazându-ne doar pe un buget minim. În timpul întrecerii exista pericolul să nu mai avem fonduri pentru contracte, deplasări ori organizarea me-ciurilor de acasă. Nu vrem să ieşim pe uşa din dos din Liga a treia“. Pentru că nu vor să se facă de râs printr-o excludere din Liga a III-a şi apoi o retrogradare în ultimul eşalon judeţean, cei de la Voinţa Ion Creangă susţin că vor să rămână să joace tot în Liga a IV-a nemţeană de fotbal.

Jucătorii aşteaptă invitaţia primarului pentru masa festivă

Portarul Gabi Coşa, unul dintre veteranii echipei, consideră că tabăra Voinţei ar mai fi avut nevoie de încă 200.000 de lei pentru acoperirea bugetului necesar în liga a treia. „De pe plan local s-ar mai fi găsit cel mult jumătate din bani, însă fără susţinere din mediul privat nu ne putem gândi la eşalonul trei“. Acesta, împreună cu ceilalţi colegi de echipă încă mai aşteaptă invitaţia primarului comunei Ion Creangă pentru masa festivă promisă. „Aşa a declarat, că în cadrul unei astfel de întruniri ne va mai achita o parte din bonusurile cuvenite“.

S-a repetat episodul fostei campioane, Speranţa Răuceşti

De acelaşi episod au avut parte, în urmă cu un an de zile şi cei de la Speranţa Răuceşti. Fosta campioană a întrecerii primului eşalon fotbalistic nemţean a promovat tot în urma unei duble manşe a „barajului“ de Liga a III-a, dar fără acea susţinere financiară suficientă la nivel local ori extern nu s-a mai înscris la startul campionatului superior.

„Şi la noi, aceasta este decizia finală. Am stabilit de comun acord cu jucătorii şi primarul că nu dispunem de bugetul necesar participării în eşalonul superior. Este păcat de munca tuturor. Ar fi fost o premieră istorică pentru această comună, să avem echipă în liga a treia“, a mai spus            Gheorghe Leonte.

Fuziune cu gruparea pietreană? „Nu ne punem multe speranţe!“

În paralel cu demersurile pentru găsirea sursei de finanţare a fondurilor necesare participării echipei Voinţa în eşalonul trei, oficialii de la Ion Creangă au aflat şi de oportunitatea unei eventuale colaborări, pentru o fuziune, cu cei care-şi doresc o nouă grupare fotbalistică la Piatra-Neamţ.

„Nu ne-a contactat nimeni, încă. Poate că o vor face de-acum încolo, dar nu ne punem multe speranţe în această variantă“, era de părere instructorul sportiv de la Voinţa Ion Creangă. La rândul său, portarul Gabi Coşa era convins că fuziunea cu Piatra-Neamţ poate fi făcută.

„Ei au baza sportivă propice pentru activitatea de performanţă, au grupele de juniori, iar noi venim cu dreptul de joc în eşalonul trei. După primul an de participare, echipa ar putea renunţa la denumirea Voinţa Ion Creangă“.

„Fără trei-patru miliarde de lei, nu poţi rezista în competiţie“

Gabi Ţapu, antrenorul formaţiei nemţene CSM Roman (echipă ce a încheiat ediţia precedentă în Liga a III-a sub titulatura Petrotub Roman) era convins că judeţul Neamţ nu va mai avea o nouă reprezentantă în eşalonul trei de fotbal.

„În primul rând, cei de la Ion Creangă nu dispun de o bază sportivă corespunzătoare pentru acest nivel. Apoi, le-ar mai trebui şapte-opt contracte de jucători profesionişti, plus, obligatoriu, grupele de copii şi juniori înscrise în campionat. Fără trei-patru miliarde de lei vechi deja asigurate, nu poţi rezista în competiţie“, a spus antrenorul de la CSM Roman. Ghidarcia, dar şi atacanţii Tofan şi Harbuzaru sunt câţiva dintre  jucătorii care au trecut prin curtea fostei Petrotub (actualmente CSM Roman), dar care ultima dată au jucat pentru Voinţa Ion Creangă. În plus, cele două grupări vecine ar trebui să se întâlnească în primul tur inter-judeţean de Cupa României, la noua ediţie, 2016-2017.

(C. AVĂDANEI)

3 COMENTARII

  1. Primăria Piatra Neamț nu are bani să înscrie o formație în liga 4-a! Suntem printre cele mai sărace orașe din România..tu pe ce lume trăiești?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.