Acasă Sport Fotbal – Liga a II-a / Conform aşteptărilor: Ceahlăul, doar act de...

Fotbal – Liga a II-a / Conform aşteptărilor: Ceahlăul, doar act de prezenţă în jocul de la Suceava

1988
0
DISTRIBUIȚI

l „Nici Mourinho, dacă ar veni antrenor la Ceahlăul Piatra-Neamţ, nu ar mai putea să schimbe în bine atitudinea întregii echipe!“, spunea antrenorul Ceahlăului, Mihai Ionescu

Rapid CFR Suceava – FC Ceahlăul 3-0 (3-0)

Au marcat: Enciu (3), Golofca (24), D. Bălan (27)

Au arbitrat: Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov) – Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) şi Gabriel Ion Cătană (Târgovişte – Dâmboviţa)

Formaţii de start:

Rapid CFR: Niga – D. Bălan, Ciobanu, R. Sava, Semeghin – Golofca, Aeroaiei, Sumănariu, Vrabie – M. Negru, M. Enciu. Antrenor: Bogdan Tudoreanu Sandu, Gheorghiciuc.

Ceahlăul: Barna – L. Cazan, Al. Ichim, Mateeş, Margină – Popadiuc, Tăbăcariu, Gheorghiu, Chitoşcă, Ştefănescu, Căruţă.

Antrenor: Mihai Ionescu.

Cum s-a marcat:

1-0 min. 3: Semeghin a centrat dintr-o lovitură de colţ de pe dreapta, iar Enciu a înscris cu călcâiul, din 4 metri, după o fază carambol în faţa porţii lui A. Barna;

2-0 min. 24: la capătul unei curse proprii în jumătatea terenului pietrean, Golofca înscrie cu un şut puternic, de la 20 de metri, la colţul din stânga porţii lui Barna;

3-0 min. 27: Vrabie centrează din partea stângă şi D. Bălan înscrie cu un şut din vole, de la 14 metri, în stânga portarului Barna.

 

Jucătorii echipei de fotbal Ceahlăul s-au mulţumit pur şi simplu doar să facă act de prezenţă sâmbătă, la Suceava. În partida ce a contat pentru etapa cu numărul 9 din campionatul seriei I a eşalonului secund, galben-negrii au fost doar acei parteneri de antrenament cu public în faţa localnicilor de la Rapid CFR.

„Vă garantez că nici Mourinho, dacă ar veni antrenor la echipă, nu ar mai putea să schimbe în bine atitudinea jucătorilor!“, era convingerea antrenorului pietrean Mihai Ionescu după o altă înfrângere suferită de propria-i echipă, la scor de neprezentare.

Adversarele abia aşteaptă meciurile cu Ceahlăul

De câteva etape bune, fiecare adversară programată Ceahlăului în competiţia „matineului“ trage speranţe la rotunjirea golaverajului şi bineînţeles la adjudecarea victoriei. „Mie începe deja să-mi ajungă! Am rămas singur şi chiar nu mai sunt în stare să înţeleg multe aspecte din atitudinea jucătorilor“, declara ieri, mâhnit, antrenorul din stafful taberei de pe Borzoghean, Mihai Ionescu. Sâmbătă, la Suceava, acesta a avut alături, pe bancă, doar trei jucători de rezervă, pe care i-a şi utilizat în timpul meciului: Stahie în locul lui Gheorghiu, Popa-diuc înlocuit de Iovu, respectiv Căruţă cu Lupei.

Greşeli copilăreşti, lipsă de marcaj, de valoare, de seriozitate

Pe stadionul „Areni“, ai noştri nu şi-au putut depăşi condiţia de echipă blazată. Greşelile indivi-duale cu lipsă de marcaj au condus la marcarea tuturor celor trei goluri în contul gazdelor. Ceahlăul a început practic meciul de la 1-0 pentru adversari la Suceava, aspect repetat în mai multe partide ale sezonului. Situaţia trădează acea lipsă de seriozitate pentru unii dintre „fotbaliştii“ echipei, iar pentru cei tineri, promovaţi mai mult forţat, lipsa de valoare. La 3-0 după aproape o jumătate de oră de joc, nici nu s-a mai pus problema învingătorului. Degeaba a încercat antrenorul Mihai Ionescu să găsească variante care să-l ajute, pe teren, în echilibrarea partidei. „Ştiam cum joacă Suceava, însă mi-a fost imposibil de a mai motiva echipa mea“, s-a confesat acesta apropiaţilor.

„Nu ştiu dacă o să mai vedem vreo salvare!“

Ionescu şi-a asumat respon-sabilitatea eşecului, dar nu se fereşte să caracterizeze situaţia propriei tabere: „Sunt probleme grave, nu ştiu dacă o să mai vedem vreo salvare!“.

Şi totuşi, în partida de sâmbătă, Ceahlăul, ar fi putut înscrie, o dată, însă când meciul fusese deja jucat: la 3-0. Din fericire pentru gazde, balonul lobat de Popadiuc peste portarul Niga, din marginea careului de 16 metri, a lovit bara laterală din stânga şi a ricoşat înapoi, în teren. „E vorba de o lipsă de concentrare! Atât timp cât jucătorul vine la ora meciului cu alte probleme decât cele legate strict de jocul din teren este foarte greu să-l motivezi“, completează antrenorul Mihai Ionescu.

Suceava trage la promovare, Ceahlăul e tot ultima

Spre deosebire de actul de debut, care a însemnat un antrenament cu scheme, trasee şi variante de atac pentru jucătorii gazdă, repriza secundă a jocului de sâmbătă a fost arareori fragmentată şi parcă ceva mai echilibrată prin numărul oportunităţilor de gol. Asta şi pe fondul ritmului scăzut dat de gazde la 3-0. Succesul adjudecat sâmbătă pe teren propriu duce echipa suceveană la locul secund al clasamentului seriei I, la egalitate de puncte cu lidera Rapid Bucureşti. La rândul lor, jucătorii Ceahlăului rămân tot pe ultimul loc în competiţia celor 13 formaţii. Runda următoare (sâmbătă 24 octombrie, pe „Municipalul“ pietrean va fi rândul celor de la Sport Club Bacău să spere în adjudecarea succesului.

Cu trei zile înainte de momentul meciului de la Suceava, echipa pietreană a fost foarte aproape de a nu mai fi programată sâmbătă, în deplasarea cu Rapid CFR. Pe 14 octombrie, în şedinţa Comisiei de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal se hotărâse sancţionarea clubului pietrean de fotbal cu neprogramarea în etapa a noua din campionatul Ligii a           II-a. Ai noştri riscau să nu mai plece la Suceava, ca urmare a neachitării baremurilor arbitrilor şi observatorilor de la partida cu Bucovina Pojorâta. Abia după primirea sancţiunii, reprezentanţii FC Ceahlăul au achitat plăţile în cauză.

Mâine va fi cea mai tristă aniversare a clubului

Mâine 20 octombrie, gruparea FC Ceahlăul aniversează cei 96 de ani de existenţă. Din nefericire, tabăra de pe Borzoghean traversează poate cel mai greu moment din întreaga istorie, găsindu-se la un pas de faliment şi supravieţuind doar din mila unor oameni de afaceri. Rezultate tehnice, etapa a 9-a, Liga a II-a: Gloria Buzău – ACS Berceni 0-2 / Oţelul Galaţi – CS Baloteşti 0-0 / SC Bacău – Farul Constanţa 1-3 / Bucovina Pojorâta – Rapid Bucureşti 2-1 / Dunărea Călăraşi – Academica Clinceni 1-1. Dacia Unirea Brăila a stat.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.