Acasă Sport Fotbal – FC Ceahlăul / Fără să investească serios, acţionarul majoritar a...

Fotbal – FC Ceahlăul / Fără să investească serios, acţionarul majoritar a găsit cauzele decăderii echipei pietrene de fotbal: „Lipsă de motivaţie şi de rezultate!“

2025
1
DISTRIBUIȚI

Dezinteres şi contraperformanţă! Aşa a motivat italianul Angelo Massone parcursul jucătorilor propriei sale formaţii, înainte de a decide disponibilizările, în bloc, în rândul componenţilor lotului divizionarei secunde pietrene FC Ceahlăul. Sâmbătă la prânz, după noul eşec înregistrat pe teren propriu în campionatul ligii a II-a (0-1 cu Gloria Buzău), liniştea domnea în vestiarul galben-negrilor pietreni. Nici măcar jucătorii şi antrenorii nu mai aveau putere de a se privi în ochi. Atmosfera a devenit şi mai încordată spre seară când planul acţionarului majoritar avea să fie pus în practică. Mai întâi prin zvonurile împânzite de răspândacii clubului, iar mai apoi prin confirmarea directă.

Juniorii LPS-ului pietrean promovaţi forţat

„Da, este adevărat! Au fost demişi toţi antrenorii. Din lotul jucătorilor au mai rămas doar cinci care să se alăture noului colectiv al echipei, format în mare parte din jucătorii grupei FC Ceahlăul participantă în campionatul Elitelor“, întăreau oamenii din curtea clubului de pe Borzoghean. Concret noii componenţi din vestiarul primei formaţii a Ceahlăului au devenit elevii Liceului cu Program Sportiv pietrean. Sunt cei care îşi încheie etapa junioratului la formaţia FC Ceahlăul, sub comanda fostei extreme din anii 1980 a galben-negrilor, Lidi Chertic.

Massone: „Dezvoltăm proiectul cu tineri“

Într-un comunicat personal apărut pe un blog, Angelo Massone a lăsat de înţeles că se gândeşte la viitorul clubului, grupare în cadrul căreia refuză, şi acum, să facă investiţiile necesare pentru redresarea echipei în clasament. „Vrem să dezvoltăm proiectul cu tinerii din campionatul Elită Under 19. Acest lucru se va produce încă de la meciul următor, cel de miercuri cu Rapid“. Massone mai spune că aşteaptă să vadă în vestiarul propriu, o echipă tânără, combativă, plină de elemente locale, „care să reprezinte în totalitate oraşul“.

„Îmi pun toată încrederea în potenţialul lor“

Înainte de orice obiectiv sau plan tactic stabilit pentru meciul oficial de mâine seară (ora 19 cu Rapid Bucureşti în etapa a treia a returului), componenţii grupei juniorilor Elită, promovaţi de sâmbătă la prima formaţie a Ceahlăului ţin să nu se facă de râs. „Sperăm ca acest pas important să nu reprezinte o misiune prea grea pentru noi“, a declarat profesorul Lidi Chertic. Acesta nu consideră deloc o povară misiunea de a-şi conduce elevii (pe care-i are în instruire de opt ani) în ultimele două etape din anul 2015, la nivelul campionatului ligii secunde interne. „Sunt copii instruiţi, dar mai au nevoie să acumuleze experienţă pentru ca întrecerea ligii a doua să nu reprezinte o «pălărie prea mare» pentru ei. Noul antrenor de la Ceahlăul recunoaşte că saltul valoric este puţin cam forţat pentru tinerii lui juniori. Personal îmi pun, însă, toată încrederea în potenţialul lor. Sunt caractere deosebite, băieţi dispuşi la efort“. (C. AVĂDANEI)

1 COMENTARIU

  1. CE MAI CAUTA ACEST HOT INTERNATIONAL LA CEAHLAUL ????Parca nu mai avea nici o functie .
    mestecaneanu ,boghian ,mironas ATI DISTRUS CEAHLAUL . RUSINE ,RUSINE ,RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.