Acasă Social Fostul şef al Poliţiei Piatra-Neamţ, condamnat cu suspendare

Fostul şef al Poliţiei Piatra-Neamţ, condamnat cu suspendare

1932
1
DISTRIBUIȚI

Cezar Filip, fostul şef al Poliţiei Municipale Piatra-Neamţ (pensionat între timp), a fost condamnat de tribunal, ieri după-amiază, la cinci luni şi 17 zile de închisoare, cu suspendare, pe un termen de încercare de doi ani, în dosarul în care a fost judecat pentru purtare abuzivă după ce a lovit o ţigăncuşă prinsă când săvârşea o tâlhărie. De asemenea, instanţa a respins cererea  ţigăncii de acordarea a 1.000 de lei daune materiale. Sentinţa nu este definitivă. Poliţistul a recunoscut că a bătut-o pe Ana Maria Tanasă, în ziua de 8 martie 2014, după ce a surprins-o jefuind o bătrână. Bătaia, petrecută în sediul Poliţiei, a fost filmată de camerele de supraveghere. Imaginile au fost apoi obţinute de ofiţerul Relu Baciu (care a ieşit şi el la pensie) şi date altui coleg care le-a virat în presă.

În dimineaţa în care a izbucnit scandalul generat de filmuleţul cu Filip, ofiţerul şi-a dat demisia din funcţie. Ancheta a început imediat după incident, însă a durat mult pentru că dosarul a fost preluat de DIICOT, fiind vorba despre accesul neautorizat la un sistem informatic şi alte-rarea datelor (realizând ce efect ar avea filmuleţul dacă apare public, Filip a ordonat ştergerea acestuia din baza de date).

Cum Filip şi-a recunoscut vinovăţia cerând să fie judecat pe paza probelor strânse până acum, cauza a fost disjunsă pentru Relu Baciu, acuzat de „transfer neautorizat de date informatice“.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

 1. Sincer ma bucur pentru dl. Filip.
  Eu nu cred ca ma opream la 2 palme si 2 suturi…ii rupeam mainile infractoarei.
  In privinta specimenului Baciu…care ar trebui sa se mai spele – la propriu vb – multa “darnicie” din partea instantei pentru accesarea neautorizata a unui sistem informatic.
  Si sa.i ia alaturi de el si pe cei doi care erau de serviciu la Politia Municipiului in momentul in care s.au descarcat imaginile.
  Deasemeni, sa ne povesteasca si Vlad Victor de ce nu era parolat sistemul de inregistrare.
  In final…le urez sa plece de mana la “cursuri” la “facultate” 😎

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.