Acasă Eveniment Dispărut în râul Cracău

Dispărut în râul Cracău

1452
0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din satul Verşeşti (al comunei Girov) este dat dispărut după ce, vinerea trecută, a încercat să traverseze râul Cracău, al cărui debit crescuse ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă. Este vorba despre văcarul Neculai Jitaru, care în după-amiaza de 29 iunie a încercat să ajungă la casa femeii cu care trăia, traversând râul în dreptul fabricii de in, aşa cum făcea aproape în fiecare zi. Tatăl acestuia l-a îndrumat să nu treacă prin apă, atenţionându-l că debitul râului e foarte mare, însă omul nu a ascultat, iar de atunci nu a mai fost văzut. Rudele dispărutului au alertat ulterior Poliţia, iar oamenii legii au cerut sprijinul pompierilor pentru găsirea bărbatului.

Pe parcursul zilei de duminică au fost făcute verificări pe cursul Cracăului şi ieri acestea au fost reluate (pe tronsonul Zăneşti – Căciuleşti); la căutări participând, alături de voluntari, patru pompieri scafandri cu o barcă şi o autospecială. Neculai Jitaru are înălţimea de 1,74 m, aproximativ 90 de kilograme, ochii căprui, părul şaten şi barbă neîngrijită. La data dispariţiei el purta pantaloni de stofă gri, hanorac de aceeaşi culoare, pelerină galbenă şi cizme de cauciuc verzi.

După cum am relatat în ediţia precedentă, un bărbat a fost luat de viitură în weekend, pe râul Cuejdi, murind înecat. Este vorba despre Gabriel Lupescu (52 de ani, din Gârcina) care încerca să adune lemne, cu o cange, din apele învolburate.

Rătăcit în pădure

În afara de misiunea de căutare a bărba-tului din Girov, pompierii au derulat, la sfârşitul săptămânii trecute, o operaţiune de degajare a unui autoturism blocat de aluviuni în Stejaru (Farcaşa), alta de eva-cuare a apei dintr-o casă situată în aceeaşi localitate, o misiune de evacuare a apei de la subsolul unui bloc situat în Borca şi două misiuni de degajare a unor copaci rupţi de furtună pe DN 17B – Călugăreni/Poiana Teiului. De asemenea, militarii au intervenit pentru evacuarea apei din locuinţele sau beciurile inundate la Dreptu (Poiana Teiului), Stejaru (Farcaşa) şi Soci/Borca.

Totodată, în după-amiaza de 1 iulie, pompierii au intervenit pentru găsirea unui bărbat din Gâdinţi, care plecase la cules ciuperci şi s-a rătăcit în pădurea din localitate. Căutările, la care au participat şi vo-luntari, au fost făcute de patru subofiţeri romaşcani, cu o autospecială. Bărbatul rătăcit a fost depistat în scurt timp, fiind predat familiei.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.