Acasă Administratie Din bugetul oraşului: La Bicaz se va patina de 70.000 de lei...

Din bugetul oraşului: La Bicaz se va patina de 70.000 de lei lunar

2381
0
DISTRIBUIȚI

l patinoar de 140.000 de lei, la Bicaz l aceasta este chiria plătită pentru două luni l patinoarul trebuia să fie deschis astăzi, dar niciun echipament nu a fost instalat

Primăria Bicaz a închiriat de la o firmă a cărui nume nu este cunoscut de primarul Nicolae Sălăgean un patinoar pentru o perioadă de două luni. Suma pe care Primăria a aprobat-o pentru chiria echipamentelor este de 140.000 de lei.

În proiectul de hotărâre adoptat deja, se menţionează că s-a propus spre discuţie acest act „având în vedere necesitatea organizării participării cetăţenilor oraşului Bicaz la activităţi sportiv-recreative şi de petrece a timpului liber“, după cum este menţionat în preambulul proiectului.

Tot acolo se mai menţionează că raportul de specialitate a fost întocmit de Compartimentul Achiziţii Publice, iar drept urmare s-a propus spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local Bicaz închirierea, pentru perioada 15 decembrie 2015 – 15 februarie 2016, un patinoar mobil, pentru baza sportivă a stadionului, la preţul de 140.000 de lei, cu posibilitatea de achiziţionare a echipamantelor.

Proiectul a fost discutat şi aprobat de majoritatea consilierilor locali de la Bicaz în cadrul şedinţei desfăşurate pe data de 26 noiembrie, iar, conform contractului, echipamentele trebuiau instalate până pe data de 15 decembrie, astfel încât „necesitatea organizării participării cetăţenilor oraşului Bicaz la activităţi sportiv-recreative“ să fie satisfăcută.

Patinoarul nici nu a fost instalat

Nicolae Sălăgean, primarul Oraşului Bicaz nu a putut oferi foarte multe detalii despre procedura prin care s-a desemnat firma care va primi 140.000 de lei de la primărie pentru un patinoar. El a menţionat totuşi că au fost şase firme care au depus oferte şi care au solicitat să presteze acest serviciu pentru comunitatea din Bicaz. „Vă daţi seama că nu ţin minte nunmele firmei. Cei de la achiziţii s-au ocupat de toate procedurile necesare“, a spus Nicolae Sălăgean.

Vrând să aflăm dacă bicăjenii sunt satisfăcuţi de patinoarul instalat am fost surprinşi să aflăm că instalaţia nu a putut fi pusă în funcţiune din mai multe motive. Tot primarul a explicat faptul că nu sunt gata cei de la primărie, cu instalaţiile electrice şi alte utilităţi ce trebuie asigurate. „Am amânat deschiderea patinoarului. Perioada contractuală va demara din momentul în care va deveni practicabilă instalaţia“, a mai spus Nicolae Sălăgean.

Prin comparaţie, pentru a arăta care sunt priorităţile urbei de la poale de Ceahlău trebuie menţionat că, de curând, consilierii de la Bicaz au mai aprobat alocarea sumei de aproape 40.000 de lei pentru ornarea şi dezinstalarea echipamentelor de iluminat de sărbători.

Toate aceste proiecte se aprobă în perioada în care, la Consiliul Judeţean, astăzi se va supune aprobării suplimentarea sumei, la capitolul drumuri, pentru Bicaz, cu 100.000 de lei. Aceasta este solicitarea oraşului de la bugetul judeţului.

(Alex NECHITA)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.