Acasă Eveniment De sărbători, Se întorc şi infractorii acasă

De sărbători, Se întorc şi infractorii acasă

1838
0
DISTRIBUIȚI

l mulţi dintre ei sunt urmăriţi internaţional

Apropierea sărbătorilor de iarnă, când toţi vor să fie aproape de familie, le-a dat un imbold şi celor care, după ce au încălcat legea, au fugit pe meleaguri străine, iar acum revin acasă, pentru a-i revedea pe cei dragi măcar câteva zile. Spre ghinionul lor, în cazul celor urmăriţi general sau internaţional, forţele de ordine sunt „cu ochii în patru“. Aşa se face că, de la începutul lunii, mai multe persoane căutate pentru executarea pedepselor cu închisoarea au fost capturate după ce au revenit în localităţile de baştină.

Un ultim astfel de caz este cel al romaşcanului Lucian Constantin Călin, în vârstă de 29 de ani. „În ziua de 13 decembrie, lucrătorii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Roman, l-au depistat în municipiu pe bărbatul care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la doi ani şi două luni de închisoare, pentru conducerea unui autovehicul fără permis. Persoana în cauză a fost dată în urmărire naţională şi internaţională din luna mai“, a declarat subcomisarul Cătălin Irina, din cadrul Biroului de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Romaşcanul Călin este recidivist; fiind condamnat în 2013 la zece luni de puşcărie, fără executare, tot pentru infracţiuni rutiere. El a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.