Acasă Social De ce se feresc medicii de Spitalul Judeţean?

De ce se feresc medicii de Spitalul Judeţean?

1523
2
DISTRIBUIȚI

Cu mici excepţii, sunt foarte puţini candidaţi atunci când la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ se organizează concursuri pentru ocuparea unor posturi de medici. Un ultim exemplu vizează zece posturi de medici. Ultima zi de înscrieri a fost 18 mai. De la dr. Daniela Burghelea, directorul medical al SJU, am aflat că doar doi medici au fost interesaţi de cea din urmă ofertă a unităţii. Este vorba despre un medic pediatru – dr. Daniela-Alina Podaru şi despre un cardiolog – dr. Alexandra Andreea-Muraru. Nu-i rău, mai ales că tot anul trecut, SJU a lansat un apel prin care dorea să mai coopteze în echipa medicală încă un pediatru. Pe partea de Cardiologie lucrurile au început să se mai aşeze, dar tot mai era nevoie de cel puţin un medic. Totuşi, nu poate fi trecut cu vederea faptul că SJU este ocolit constant de medicii care ar putea să lucreze aici. Ne referim chiar la posturile rămase vacante, care aşteaptă să „elibereze“ doctorii aflaţi la vârsta pensionării, fără de care SJU ar rămâne descoperit. Cert este că, aşa cum declară constant reprezentanţii Consiliului Judeţean, actul medical la SJU are o mare şansă, deoarece se aşteaptă investiţii de mare anvergură în imobile, aparatură şi tot felul de circuite. Doar-doar vor veni şi medici interesaţi să le folosească. Reamintim că, SJU este în deficit de medici: anestezişti, „urgentişti“, diabetologi, radiologi etc. (T. MARIAN)

2 COMENTARII

  1. Un ascultator intreaba la Radio Erevan: De ce se feresc medicii de Spitalul Judeţean?

    Radio Erevan raspunde: Pentru ca li se cere spaga!

    Din pacate nu este un banc, este realitatea care bantuie in sistemul medical de stat de la noi.

    Cunosc o persoana careia i s-a cerut suma de 5000 euro spaga pentru a fi sigura ca prinde unul din posturile scoase la concurs de o institutie medicala din Romania.

  2. Dar la secția de cardiologie câți medici sunt pe statul de plata al spitalului? De ce trebuie 10 (ZECE) doctori ,și încă se vrea sa se mai încadreze încă vreo 5-6. Ce porcărie este asta? Nu ar trebui DNA să cerceteze un pic și activitatea unor șefi de secție care confundă spitalul statului cu proprietatea lor privată?
    Despre anumite apucături avem multe de zis,căci se pare că la spitalul din Piatra-Neamț este constituit un adevărat grup infracțional ,cu ramificații în târg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.