Acasă Politica Cozmanciuc l-a înlăturat pe Chitic de la şefia PNL Piatra-Neamţ

Cozmanciuc l-a înlăturat pe Chitic de la şefia PNL Piatra-Neamţ

2696
0
DISTRIBUIȚI

Scandalul din PNL Neamţ a ajuns la apogeu, după mai multe runde de contre şi acuze aruncate dinspre tabăra lui Cozmanciuc înspre cea a lui Chitic şi invers, chiar şi în spaţiul public. Ştiute fiind neînţelegerile dintre cei doi lideri (unul preşedinte PNL la judeţ şi celălalt la municipiu), inevitabilul s-a produs în şedinţa Biroului Politic Judeţean de joi, 7 martie, când membrii formaţiunii au decis desfiinţarea Biroului Local de la municipiu, condus, fireşte, de acelaşi Dragoş Chitic.

Mişcarea de tip „şah mat“ s-a produs pe fondul unor contradicţii mai vechi între cele două tabere, apărute încă de la intrarea foştilor PDL-işti în rândurile liberalilor, şi care în timp s-au amplificat. Pe acest subiect, evident, cea mai importantă reacţie este cea a li-derului suprem al PNL, Ludovic Orban, despre care se ştie că are o relaţie bună cu primarul de Piatra-Neamţ; acesta din urmă l-a susţinut în lupta internă pentru câştigarea funcţiei de preşedinte al PNL, în timp ce Mugur Cozmanciuc a preferat să fie alături de Cristian Buşoi – principalul contra candidat al liderului actual. În aceste condiţii, reacţia lui Ludovic Orban privind mazilirea lui Chitic şi a colegilor din BPL Piatra-Neamţ a fost următoarea: „Vreau să mă documentez despre motivele care au stat la baza acestei decizii. Mi se pare cam ciudat, mai ales ca eu am fost la multe evenimente organizate de domnul primar Dragoş Chitic. E ciudat ca biroul judeţean să dizolve biroul municipal care e condus de primar. Ar trebui să fie nişte motive extrem de serioase pentru o astfel de decizie. Cu atât mai mult cu cât eu nu am avut motive de nemulţumire legate de activitatea organizaţiei municipale“, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

La rândul său, primarul Dragoş Chitic a spus că va contesta fără să ezite decizia Biroului Politic Judeţean, pornind de la conside-rentul că organizaţia PNL Piatra-Neamţ este cea mai activă din judeţ. „Este o decizie nedreaptă, pe care o vom contesta. Organizaţia municipală PNL Piatra-Neamţ este una dintre cele mai active şi funcţionale organizaţii locale. Prin astfel de acţiuni PNL Neamţ îşi periclitează şansa de a deveni cea mai puternică forţă politică judeţeană“, a spus edilul.

Cât despre punctul de vedere al liderilor PNL Neamţ care au luat decizia, e lesne de înţeles că opinia publică aşteaptă o motivare; ori, aceştia au transmis că vor oferi toate răspunsurile în cadrul unei conferinţe de presă pe care o vor organiza astăzi la ora 11.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.