Acasă Social Corn, lapte şi mere pentru elevi abia în noiembrie

Corn, lapte şi mere pentru elevi abia în noiembrie

819
0
DISTRIBUIȚI

Cei peste 49.300 de preşcolari şi elevi din ciclurile primar şi gimnazial mai au de aşteptat încă vreo două săptămâni pentru a se bucura de pacheţelele zilnice constând în produse de panificaţie, produse lactate şi fructe oferite gratuit de autorităţi.

Analiza ofertelor a durat aproape opt săptămâni

Licitaţia în vederea livrării de produse alimentare pentru elevii nemţeni a fost demarată de Consiliul Judeţean pe 9 august, cu o lună înainte de începerea cursurilor. Firmele interesate au avut termen până pe 27 august să depună ofertele, iar pe 28 august au fost anunţate cele şase firme/asocieri de firme înscrise la licitaţie. Una dintre firme a depus o contestaţie la caietul de sarcini, care însă a fost respinsă de instituţia abilitată (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) pe 28 august; decizia CNSC a fost publicată pe SEAP pe 4 septembrie. din acel moment, Consiliul Judeţean a putut parcurge următoarele etape ale licitaţiei: evaluarea tehnică şi evaluarea financiară a ofertelor. Aproape opt săptămâni a durat evaluarea.

Ieri, pe SEAP a fost anunţat că se va trece la etapa licitaţiei electronice – programată a începe pe 29 octombrie şi a se încheia pe 30 octombrie. Va urma delibe-rarea şi atribuirea loturilor firmelor câştigătoare, apoi semnarea contractelor de furnizare. Chiar dacă aceste etape vor fi parcurse pe repede înainte, în cel mai bun caz livrarea produselor alimentare va începe pe 5 noiembrie.

Şase ofertanţi pentru aproape 10 milioane de lei

Şase sunt firmele care s-au înscris la licitaţia având drept miză livrarea de produse alimentare în valoare de zece milioane de lei (4,227 milioane de lei – produse de panificaţie, 3,95 milioane de lei – produse lactate, 1,756 milioane de lei – mere). Este vorba despre Logistic Media pop Art, Amariei Petru, asocierea Desland Distribuţie/Asociaţia pomicolă Iteşti, asocierea Tipotrans/Agro Pan Star, asocierea Cibibon/Complex Agroalimentar/Magnus Impex şi asocierea Panamaron/Ellmar Com. La produse de panificaţie sunt două loturi, pentru două zone, iar la lactate şi fructe – câte un lot.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.