Acasă Social Contrabandist de arme, condamnat la închisoare

Contrabandist de arme, condamnat la închisoare

1246
0
DISTRIBUIȚI

Valentin Rojniţă, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Secuieni, reţinut în iunie de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a fost condamnat de Judecătoria Roman la doi ani şi trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, plus uz de armă neletală fără drept. Lui i-a fost stabilit un termen de încercare de trei ani, interval în care trebuie să meargă periodic la „semnat“ şi nu are voie să poarte (ori să folosească) niciun fel de arme. Instanţa a dispus, totodată, confiscarea armelor deţinute ilegal de bărbat şi prelevarea de probe biologice de la acesta, în vederea stabilirii profilului ADN, care va fi arhivat în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Individul a fost reţinut pe 4 iunie, imediat după ce s-a întors din străinătate, şi la patru zile după ce oamenii legii au descins la locuinţa acestuia, când acasă era doar nevasta lui. Poliţiştii aveau informaţii că bărbatul are arme neletale supuse autorizării, aşa că au făcut o percheziţie pe 30 mai.

„În prezenţa soţiei bărbatului, care era plecat în Germania, au fost identificate cele două arme şi muniţia aferentă. Au mai fost ridicate alte două arme neletale supuse autorizării, respectiv o armă de tir sportiv – calibrul 5,5 mm şi un pistol de tir cu aer comprimat – calibrul 4,5 mm, ambele având seria ştearsă. Din cercetări a rezultat că acestea au fost achiziţionate în anul 2017 din Bulgaria, când bărbatul a trecut frontiera de stat, cu armele şi muniţia aferentă, fără a le declara autorităţilor vamale, iar ulterior le-a transportat la domiciliul său“, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

la vremea respectivă, oamenii legii au confiscat armele, dar şi 30 de cartuşe calibrul 9 mm cu capsa de iniţiere nepercutată, 29 de tuburi de cartuş calibru 9 mm cu capsa percutată (adică trase), 400 de proiectile metalice şi două dispozitive optice de ochire cu sistem de prindere pe armă.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.