Acasă Administratie Consiliul Judeţean se face că plouă în cazul Blocului Operator

Consiliul Judeţean se face că plouă în cazul Blocului Operator

1981
0
DISTRIBUIȚI

Un răspuns de „două parale“, venit din partea Consiliului Judeţean, arată câte eforturi face această instituţie pentru a finaliza un proiect început în 2013 şi lăsat de izbelişte. Este vorba despre acelaşi Blocul Operator (din clădirea Nefromed), pe care ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, l-a vizitat anul trecut, în august, şi a primit asigurări că va fi deblocat. Asigurările au fost date de reprezentanţii CJ, în faţa camerelor de filmat, declarând că se fac toate eforturile ca să se reuşească darea în folosinţă a investiţiei de acolo.

Oficial, am transmis, luna trecută, preşedintelui Consiliului Judeţean mai multe întrebări legate de stadiul acestui proiect, dând astfel posibilitatea instituţiei, care este ordonatorul principal de credite al Spitalului Judeţean, să evidenţieze acele eforturi pe care le susţine, dar pe care muritorii de rând nu le văd. Deşi mai multe întrebări vizau în mod direct implicarea CJ în acest subiect, răspunsul a fost unul care poate arăta cât de mult le pasă, în realitate, decidenţilor despre sănătatea nemţenilor, contrar mesajelor trimufaliste răspândite pe diferite reţele de socializare. „Referitor la adresa dumneavoastră, prin care solicitaţi furnizarea de date referitoare la proiectul «Amenajare Bloc Operator etaj II, în Centrul Medical Nefromed», vă comunicăm faptul că investiţia a fost derulată de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, drept pentru care adresa dumneavoastră a fost direcţionată către unitatea medicală“, se arată în răspunsul semnat de Ionel Arsene – preşedintele CJ, şi Doru Conache-Gavriliu – directorul executiv al Direcţiei de Investiţii din cadrul CJ.

Când a venit ministrul Sănătăţii la Spitalul Judeţean, această investiţie nu era derulată cumva tot de aceeaşi unitate sanitară? Cum a fost posibil ca, atunci, ministrul să fie flancat de reprezentanţii CJ şi să împartă din belşug răspunsuri legate de situaţia Blocului Operator, iar acum aceeaşi oameni să nu poată fi în stare să răspundă la nişte banale întrebări cum ar fi: „Care este stadiul actual al proiectului? Ce demersuri au fost făcute, concret, de la vizita (de anul trecut) ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi până în prezent, pentru deblocarea acestui proiect?“.

Întrebări asemănătoare celor adresate CJ au fost trimise, în acelaşi timp, şi Spitalului Judeţean. Nici unitatea sanitară nu se grăbeşte să răspundă deşi, pe surse, am aflat că un răspuns ar exista, dar se află la „ma-cerat“ într-un compartiment juridic. Până atunci, poate se lămureşte şi DNA Bacău (care este, în prezent, foarte curioasă în legătură cu proiectul Pediatriei şi cel al Blocului Operator) dacă este legal (nu moral) ca o parte din aparatura proiectului de amenajare a Blocului Operator, repetăm, nefinalizat, să fie folosită în vechile săli de chirurgie.

Reamintim că, pe acest proiect, la spital a fost livrată aparatură medicală în valoare de peste cinci milioane de lei, care între timp a ieşit din garanţie, fără a fi folosită vreo secundă. (T. MARIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.