Acasă Politica Chitic conduce în sondajele liberalilor pentru Primăria Piatra-Neamţ

Chitic conduce în sondajele liberalilor pentru Primăria Piatra-Neamţ

2396
0
DISTRIBUIȚI

După ce au lăsat opt membri proprii să se înscrie în cursa internă pentru a deveni candidatul PNL pentru Primăria Piatra-Neamţ, liberalii au demarat sondaje ample. Rezultatele acestora nu au fost încă făcute publice dar o parte din ele au răzbătut din sediul partidului.

Potrivit acestora, primii trei clasaţi în ierarhia PNL sunt Dragoş Chitic, Mihai Obreja şi Iosif Koszeghi (acesta fiind al noulea pretendent, introdus pe listă mai recent).

Întrebările care au fost adresate pietrenilor sunt cele clasice. Una este cea sună aşa: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru ocuparea funcţiei de primar la Piatra-Neamţ, dumneavoastră cu cine aţi vota?“.

Şi sunt mai multe variante expuse. În cazul lui Dragoş Chitic, acesta a fost în opoziţie cu Aurelia Simionică şi cu Vlad Marcoci, posibilii candidaţi de la PSD. Actualul primar ar obţine 59% din voturi în cazul în care ar candida împotriva lui Vlad Marcoci şi 62% dacă Aurelia Simionică ar fi contracandidata liberalului.

În competiţie cu Vlad Marcoci, doctorul Iosif Koszeghi ar obţine 56 de procente. PNL a verificat şi varianta Mihai Obreja, tot împotriva lui Vlad Marcoci şi liberalul ar obţine 55% din voturi.

Tot din sondajele PNL mai rezultă că în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri, la Consiliul Local, PNL ar fi votat de 49% dintre pietreni, PSD de 36%, UNPR ar fi la egalitate cu ALDE cu 4%, MP ar obţine 3% şi alte partide ar împărţi restul de 4%.

Liberalii mai spun că au chestionat 1.050 de pietreni, eroarea tolerată fiind de maximum 3,0%.

(Alex NECHITA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.