Acasă Administratie Chiar şi după trei zile de la reluarea cursurilor: Microbuzele şcolare stau...

Chiar şi după trei zile de la reluarea cursurilor: Microbuzele şcolare stau dosite în curtea pompierilor

916
2
DISTRIBUIȚI

l autorităţile îl aşteaptă pe Ponta ca să dea personal cheile maşinilor către primari

Galbene, nou-nouţe, dotate cu tot ce este necesar, ocupă mare parte din curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Au fost trimise special la Neamţ, pentru ca începând cu acest an şcolar să ducă şi să aducă copiii la ore. Doar că au trecut deja trei zile de la începutul de an şcolar, iar microbuzele strălucesc în aşteptarea zilelor când vor fi folosite.

E campanie electorală, şi candidatul Ponta se foloseşte de orice ocazie pentru a arăta ţării, primarilor, elevilor că el merită să ajungă preşedinte.

14 microbuze din cele 16 care au sosit deja în Neamţ, trimise de Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, stau parcate, în continuare, în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Autovehiculele pentru care statul a plătit zeci de mii de euro au sosit în Neamţ încă de acum două săptămâni şi chiar dacă în urmă cu două zile, la deschiderea anului şcolar, ar fi fost normal ca aceastea să fie pline de elevi, maşinile aşteaptă în continuare „momentul propice“ pentru a putea fi pornite.

„Momentul“ ar putea avea loc mâine, atunci când în Neamţ au promis că vor veni prim-ministrul Victor Ponta, şi ministrul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea. Pe mai multe canale neoficiale şi oficiale, toate pornind de la PSD Neamţ, în judeţ a apărut informaţia că joi, 18 septembrie, premierul-candidat pentru preşedinţia României va înmâna, personal, cheile de la cele 14 maşini „rezervate“, aflate în curtea ISU Neamţ.

Inspectorul general şcolar, Viorel Stan a fost singurul care a recunoscut că predarea autovehicolelor s-a amânat pentru o anumită dată din motive politice. „Maşinile vor fi predate primarilor în cadrul unui eveniment mai special, la care va lua parte şi domnul prim-ministru Victor Ponta, joi, 18 septembrie.  Eu nu ştiu cum se face predarea deoarece aceste mijloace au fost distribuite de minister direct primăriilor. Noi nu avem cum să le întreţinem şi nici nu putem angaja şoferi. Distribuţia acestora se face prin Prefectura Neamţ, care se ocupă de acte şi tot ce este necesar“, a declarat Viorel Stan.

Prefectul Vlad Angheluţă susţine însă că de vină pentru nefolosirea microbuzelor şcolare sunt formalităţile birocratice, care n-au apucat să fie parcurse în două săptămâni: „Mai sunt ceva formalităţi legale de rezolvat ce ţin de înmatriculare şi de siguranţa circulaţiei. În câteva zile vor fi predate unităţilor administrative“.

Primarii o fac pe mulţumiţii

Sebastian Ţarălungă, primar încă PNL de la Războieni, nu a avut a se plânge de faptul că nu i-a ajuns microbuzul înainte de începerea şcolii. Ba din contra, el

s-a declarat mulţumit că îi vine ceva mai târziu. „Ştiu că sunt în curtea ISU, dar dacă ajungea atunci trebuia să fac mai multe acte, pe ambele maşini, că eu am două. Aşa o voi trece pe asta direct şi gata. În comuna Războieni avem 260 de elevi, dintre care 150 folosesc acest mijloc de tranport. Unii au de mers şi şapte kilometri până la şcoală“, a declarat primarul comunei Războieni.

Primarul comunei Borca, Ovidiu Niţă a tratat chestiunea de parcă ar fi discutat înainte cu cel de la Războieni, doar că el a menţionat că „am 1.600 de copii care vin la liceul şi şcolile din Borca din mai multe comune. Când o veni microbuzul, o veni“, a spus primarul care a recunoscut că nu ştia că maşinile sunt deja în Neamţ.

Primarul comunei Podoleni, o altă comunitate care va primi încă un microbuz, nu ştia că acestea au sosit de ceva vreme în Neamţ şi a spus că habar nu are de vreo manifestare specială pentru predarea maşinilor.

Până la sfârşitul anului în curs, în Neamţ vor ajunge încă 22 de microbuze şcolare pe lângă cele 16 deja repartizate judeţului nostru de Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice. Primele 16 localităţi beneficiare de microbuze şcolare sunt Bicaz Chei, Boghicea, Borca, Brusturi, Cândeşti, Cordun, Dobreni, Dulceşti, Grumăzeşti, Hangu, Podoleni, Războieni, Timişeşti, Trifeşti, Tupilaţi şi Urecheni. (A.N.)

2 COMENTARII

  1. […] Galbene, nou-nouţe, dotate cu tot ce este necesar, ocupă mare parte din curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Au fost trimise special la Neamţ, pentru ca începând cu acest an şcolar să ducă şi să aducă copiii la ore. Doar că au trecut deja trei zile de la începutul de an şcolar, iar microbuzele strălucesc în aşteptarea zilelor când vor fi folosite. Detalii pe Realitatea Media […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.