Acasă Economic Ce se construieşte vizavi de autogară?

Ce se construieşte vizavi de autogară?

3199
3
DISTRIBUIȚI

În ultima perioadă, pe buzele pietrenilor care ajung în zona autogării apare o întrebare – „Oare ce urmează să se construiască pe terenul de vizavi?“- mai ales că, de câteva luni, pe locul fostei fabrici SIL Bistriţa se derulează demolări şi activităţi de curăţenie. Este cunoscut faptul că activitate industrială nu mai există aici de mulţi ani, şi mai ales se vede cu ochiul liber că perimetrul în care aceasta a funcţionat a devenit o „pată“ pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Primarul Dragoş Chitic a declarat că, din informaţiile pe care le deţine, acel teren imens, deţinut iniţial de doi proprietari privaţi, a fost vândut unui mare investitor. Deşi numele retailer-ului nu a fost încă făcut public, prin târg se vorbeşte despre un investitor de talie internaţională similar celui de la Shopping City, pe nume Terra Invest, care va construi în zona de la gară un hipermarket Kaufland şi alte magazine, precum Jysk sau Profi.

„Va fi interesant ce se va construi acolo – un complex comercial care va cuprinde şi supermarket-uri, dar şi alte tipuri de magazine. Noi, Primăria, le oferim tot sprijinul pentru că este o zonă care nu arată deloc bine şi atunci va fi interesant ca acel perimetru să fie reconfigurat. Din câte am înţeles urmează să depună documentele premergătoare obţinerii avizelor necesare pentru realizarea construcţiei şi anul viitor ar trebui finalizat ceea ce se doreşte a se construi acolo. Cert este că zona va arăta foarte bine, mai ales că investitorul, oricare ar fi el, trebuie să-şi asume şi reconfigurarea infrastructurii; cel mai probabil va apărea şi un sens giratoriu în intersecţia de la gară, care va fi un plus pentru fluidizarea traficului“, a spus primarul Dragoş Chitic. Potrivit edilului, totul este în fază incipientă. Cel mai probabil numele investitorului se va afla oficial în momentul în care acesta va depune documentaţiile la primărie pentru obţinerea autorizaţiilor premergătoare construcţiei. (R.C.)

3 COMENTARII

  1. Nu domnule Chitic, initial terenul a fost a IFET Neamt, luat cu japca de marele om de afaceri Culita care la scos la mezat.Pruncii lui, si ei mari oameni de afaceri care au dat 0(zero)lei pe teren l-au vandut cu milioane de EU.altori profitori.Stiu ca va doare dar nu mai incercati sa manipulati populatia.Si acum acolo functioneaza o cantina PROLETARA.

  2. Va fi fantastic de interesant cum se va rezolva problema fluidizarii traficului atita vreme cit zona este de tranzit si pentru traficul greu iar accesul de la si la locatia ce urmeaza sa se edifice se va realiza indosebi de pe Str.Bistritei si intr-o mai mica masura si prin B-dul Republicii .
    Lasind la o parte faptul ca zona va avea un nivel al concurentei nemaintilnit in ceea ce priveste comertul marilor retaileri cred ca va fi si consfintirea oficiala a falimentarii tuturor agentilor economici din zona si din Piatra-Neamt care mai cuteaza inca sa creada ca mai pot face profit din comertul cu produse alimentare si nealimentare in acest oras care pur si simplu a fost pedepsit sa aiba una din cele mai mari densitati de supermarket-uri pe km patrat sau la 1000 de locuitori , din provincie .
    Ni se va spune probabil ca investitia creeaza locuri de munca , lucru dealtfel adevarat , doar ca aceste locuri de munca sunt in general de lucratori comerciali si va fi o noua oportunitate pentru o multime de absolventi de institutii de invatamint superior ce au pierdut orice speranta ca ar mai putea gasi un job in specialitatea studiilor in acest oras condamnat doar sa consume si intr-o mult mai mica masura sa si produca dpdv industrial plusvaloarea generatoare de profit si joburi stabile .
    Pe scurt cred ca va fi un balamuc si inafara unor venituri la bugetul local nu va aduce imbunatatirea nivelului de trai al zonei si nici avantaje cuantificabile pentru populatia zonei !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.