Acasă Economic Cazul turiştilor cu toxiinfecţie alimentară a fost tranşat: DSP a închis Hanul...

Cazul turiştilor cu toxiinfecţie alimentară a fost tranşat: DSP a închis Hanul Urşilor

1801
0
DISTRIBUIȚI

Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea hostelului Hanul Urşilor şi a amendat unitatea cu 1.000 de lei, ca urmare a unei anchete epidemiologice care a descoperit mai multe neconformităţi.

Reamintim că, ancheta a pornit după ce 20 de turişti, dintr-un grup de 52, din Târgovişte, au fost internaţi, în 26 mai, la Spitalulul Orăşenesc Târgu-Neamţ, fiind diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară. Excursioniştii au fost cazaţi şi au servit mesele principale în unitatea de alimentaţie publică amintită începând din seara zilei de 23 mai, până în data de 26 mai.

Pacienţii au prezentat: greţuri, vărsături, dureri abdominale, febră, scaune diareice. Evoluţia pacienţilor a fost favorabilă, motiv pentru care au fost externaţi la domiciliu, în aceeaşi zi. Aşa cum reiese din ancheta DSP, „rezultatele probelor de sanitaţie (12 spălături pe suprafeţe) şi a probelor de alimente (8 probe de alimente) au evidenţiat atât conformităţi, cât şi neconformităţi (încărcătura microbiană) la o parte din probele recoltate. S-au evidenţiat agenţi patogeni care ar fi putut cauza manifestări de afecţiune digestivă. Pentru neconformităţile constatate, Departamentul de control în sănătatea publică a suspendat activitatea unităţii, începând din data de 29 mai şi

s-a aplicat o sancţiune contravenţională conform HGR 857 / 2011, art. 41“.

Potrivit conducerii DSP, amenda a fost de 1.000 de lei, cu menţiunea că unitatea a fost închisă până vor fi remediate toate problemele descoperite, în acest sens existând şi un plan de conformare. Până la închiderea ediţiei, reprezentantul unităţii amendate nu a fost disponibil pentru a oferi un punct de vedere.

(T. MARIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.