Acasă Administratie Câteva luni până la deschiderea celui mai mare Aqua Parc din Moldova

Câteva luni până la deschiderea celui mai mare Aqua Parc din Moldova

22624
3
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai ample proiecte demarate în judeţul Neamţ se află în comuna Alexandru cel Bun, acolo unde, la iniţiativa primarului Ion Rotaru, s-a creat un parteneriat public-privat pentru a construi un parc acvatic. Proiectul vizionar se va materializa în unul dintre cele mai importante locuri de distracţie din Neamţ şi din întreaga Moldovă. Ion Rotaru spune că întreg proiectul va fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai 2016, la aproape 6 ani de la momentul în care a fost demarată lucrarea.

Este un proiect amplu, în care nu se vor putea întâlni doar obişnuitele locuri de joacă, ci în ansamblul respectiv vor fi nenumărate posibilităţi de petrece a timpului liber alături de familie şi prieteni.

„Este vorba de un parteneriat pu-blic-privat în care Primăria nici măcar terenul nu a fost obligată să-l pună la dispoziţie pentru efectuarea investiţiei. Valoarea investiţiilor de până la această dată este de două milioane de euro, necesarul pentru a termina fiind de puţin peste 500.000 de euro. Acest loc nu va dispune doar de acel bazin de apă caldă, ci va fi dotat şi cu mai multe bazine de tratament. Ne dorim să punem în valoare şi apele din judeţ. Vom aduce apă pentru tratament de la Neguleşti, Bălţăteşti şi Oglinzi.

Vom aduce şi medici care se vor ocupa de această activitate, pentru toate vârstele şi pentru toate afecţiunile care pot fi tratate cu aceste ape. De asemenea, acest parc ar urma să aibă un teren de tenis, acoperit, asemănător celui existent în ştrandul din Piatra Neamţ, terenuri de handbal, volei, şi patinoar artificial pe timpul iernii. Avem deja documentaţia pentru a amenaja un loc pentru alpiniştii căţărători, aşa cum există în Braşov. Suprafaţa totală a viitorului parc de distracţii ar urma să fie de 6,5 hectare, existând, de asemenea, şi o parcare de 500 de locuri“, a spus mândru primarul Ion Rotaru.

Ion Rotaru a prezentat deja, pentru nemţeni planurile clădirii care a fost deja ridicată şi care a ajuns, cel puţin la al doilea nivel, la stadiul de finisaje. Deşi cuprinde modificări faţă de pla-nul iniţial, în sensul că acum toate bazinele au fost amplasate în clădire, proiectul nu a suferit întârzieri majore.

„Faţă de planul iniţial a trebuit să renunţăm, deocamdată, la construirea bazinului olimpic din exterior şi după ce vom da drumul la complex şi vom strânge fonduri, vom continua cu bazinul“, a mai spus primarul comu-nei Alexandru cel Bun.

(A. N.)

3 COMENTARII

  1. Pâine și circ! Așa se țin sub papuc popoarele de mii de ani. Păcat că pe român nu-l interesează educația, ci doar distracția, sau mersul în patru labe în jurul bisericii.

  2. este necesara o astfel de investitie va aduce turisti,turisti care vin in neamt nu au obiecte de activitate..mai era strandul care sa dus de rapa,asa ca aqua park vine ca o manusa.chiar ma bucur,referitor la colegu de sus,ce ai vrea sa iti construiasca?scoli?daca facea scoala vroiai locuri de munca..deci nicicum nu e bine pentru uni dintre noi…

    • alex, dar vai, piatra neamt este deja un mare mare mare oras turistic… ma plimb pe strada toata ziua si nu mai incap de atatia turisti… telegondola plina, partia de schi asemenea… toate jdemiile de pensiuni din alexandru cel bun au fost pline ochi de sarbatori… Aqua parkul o sa fie si asta plin ochi de oameni… de manelisti, de astia fara carte, doar ce ne trebuie scoli… biserici si telegondole sa avem… Doamne, mare prostie in Piatra Neamt sa crezi ca vreodata orasul asta o sa fie oras turistic… Noroc cu manastirile din zona ca ar sta hotelurile goale pe perioada verii… nu cred ca sederea medie la hotelurile si pensiunile din neamt depaste 1-2 zile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.