Acasă Eveniment Captură de trufe de 30.000 de lei

Captură de trufe de 30.000 de lei

1903
2
DISTRIBUIȚI

Agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au acţionat, în după-amiaza de 25 noiembrie, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, ocazie cu care au confiscat 6,5 kilograme de trufe negre. Astfel, pe la ora 14, oamenii legii au oprit pentru control, pe DN 12C, în comuna Taşca, un autoturism al cărui pasager din dreapta-faţă, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Oniceni, deţinea ilegal trufe. Din investigaţiile efectuate a rezultat că acestea fu-seseră recoltate din fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Bicaz. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar tru-fele, evaluate la aproximativ 30.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, fiind predate Ocolul Silvic Bicaz.

„Readucem în atenţie opiniei publice prevederile articolului 17, litera c, din Legea 171/2010, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 până la 5.000 de lei recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii (se pot recolta însă trufe cantităţi mici, pentru consumul propriu – n.r.). Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008, recoltarea şi/ sau achiziţionarea produselor nelemnoase spe-cifice fondului forestier naţional (de exemplu ciuperci, plante sau fructe de pădure – n.r.) se fac/se face pe baza auto-rizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/-achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului“, atrage atenţia Poliţia, într-o informare.

(Mihai SAVA)

2 COMENTARII

  1. De astazi, Romania este un loc mai sigur!

    Si asta datorita stransei colaborari dintre structurile de baza ale statului: DIICOT, SRI, Politia Romana, în colaborare cu Interpol si coordonate de catre Agentii sectiei de Politie Rurala Bicaz.

    De astăzi România este un loc mai sigur pentru copiii noștri. Excesul de trufe era principalul vinovat pentru obezitatea in randul copiilor de la noi. Si tot consumul de trufe in exces a dus la defrisarile masive din padurile judetului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.