Acasă Eveniment Captură de 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă

Captură de 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă

1784
0
DISTRIBUIȚI

Miercuri (13 martie), ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, cu suportul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale, au efectuat nouă percheziţii domiciliare în municipiul Piatra-Neamţ şi în comuna Bârgăuani. Descinderile au fost făcute în baza unor informaţii referitoare la mai mulţi traficanţi de ţigări.

Astfel, într-un imobil situat pe Aleea Ulmilor, în cartierul Dărmăneşti al urbei de sub Pietricica, folosit de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Republica Moldova, oamenii legii au descoperit 280.000 de ţigarete de contrabandă, precum şi suma de 5.000 de lei. Totodată, faţă de alte cinci persoane bănuite că fac parte din gruparea specializată în contrabandă cu tutun au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei pentru audiere. Cele 14.000 de pachete cu ţigarete, care aveau aplicate timbre de Republica Moldova şi Ucraina, cât şi întreaga sumă de bani au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost calculat la aproximativ 200.000 de lei.

Urmare a probatoriului, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de basarabean şi faţă de o pietreancă de 42 de ani. Cei doi au fost încarceraţi, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, şi urmează să fie prezentaţi procurorului de caz, cu propunerea de luare a unor măsuri preventive. Investigaţiile sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi. În activitate au fost angrenaţi şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.