Acasă Sport Canotaj / Laura Oprea, singura reprezentantă a judeţului la „Olimpiada“ din Brazilia:...

Canotaj / Laura Oprea, singura reprezentantă a judeţului la „Olimpiada“ din Brazilia: De la Nisiporeşti spre Rio de Janeiro

1259
1
DISTRIBUIȚI

l Laura Oprea este considerată canotoarea secolului XXI

Judeţul Neamţ va avea o reprezentantă ca participantă în cadrul ediţiei cu numărul 31 a întrecerii Jocurilor Olimpice de Vară. La evenimentul sportiv suprem al planetei suntem reprezentaţi în această vară de canotoarea Laura Oprea (22 de ani). Sportiva este originară din Nisiporeşti (comuna Boteşti) şi face parte din lotul olimpic tricolor ce va fi prezent în competiţia găzduită la Rio de Janeiro, în Brazilia. Delegaţia de canotaj a României pentru olimpiadă este cea mai numeroasă din lotul tricolor, cuprinzând 19 sportivi. Olimpiada de pe continentul sud-american se desfăşoară în perioada 5 – 21 august. România va mai avea reprezentanţi la disciplinele: atletism (18 sportivi), box (1), ciclism (1), gimnastică artistică (4), gimnastică ritmică (1), haltere (4), handbal (15), înot (5), kaiac-canoe (6), lupte (5), scrimă (6), tenis de masă (5), tenis (5) şi tir sportiv (1).

Şi-a văzut părinţii de două ori pe an ca să ajungă în lotul olimpic

Nemţeanca Laura Oprea va concura în două probe: opt rame cu cârmaci, într-o echipă alături de: Mihaela Petrila, Ioana Strungaru, Madalina Bereş, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Daniela Druncea şi Irina Dorneanu, cu Iuliana Popa în postură de rezervă. În plus, Laura Oprea ne va reprezenta judeţul şi în concursul de dublu rame fără cârmaci, având-o parteneră de ambarcaţiune pe Elena Lavinia Târlea.

Până să ajungă să reprezinte lotul olimpic al României în cel mai important concurs al carierei, Laura Oprea era convinsă că sportul i-a aduscele mari satisfacţii, conştientă totodată că în spatele fiecărui succes stă o muncă fantastică. Drumul până la marea performanţă a canotoarei din Nisiporeşti a fost presărat cu foarte multe sacrificii. Întrucât a ţinut să-şi vadă visul împlinit cu participarea la „Olimpiada“ de la Rio, Laura a acceptat să se înhame la muncă, chit că a trebuit să-şi vadă părinţii de două ori pe an. „Ţelul suprem al fiecărui sportiv este acela de a deveni campion olimpic“, spunea Laura.

Descoperită acasă, la Nisiporeşti de antrenorii constănţeni

Până să ajungă o componentă de bază a lotului olimpic pentru ediţia Jocurilor Olimpice din Brazilia, sportiva a fost descoperită de antrenorii de la Clubul Sportiv „Ştiinţa“ din Constanţa. Aceştia au bătut ţara pentru a-şi descoperi noile talente. Convinşi că ţinutul Neamţului rămâne un izvor nesecat de talente, antrenorii constănţeni au poposit şi prin curtea Liceului Tehnologic din Nisiporeşti al comunei nemţene Boteşti. La prima întrevedere, eleva Laura Oprea din clasa a VI-a a fost recomandată de cadrele didactice musafirilor dobrogeni pentru calităţile sale: o fată înaltă şi puternică.

Înainte de participarea la ediţia anului 2016 a Jocurilor Olimpice, Laura Oprea şi-a îmbogăţit palmaresul cu o nouă medalie. Canotoarea nemţeană a obţinut medalia de bronz la Brandenburg în Germania, în cadrul întrecerilor Campionatelor Europene. Sportiva din Nisiporeşti a avut-o ca parteneră în echipajul feminin al probei de dublu rame fără cârmaci pe Mădălina Bereş. „Pe viitor, îmi doresc să continui în acest sport şi să câştig o medalie la Jocurile Olimpice. Dacă aş câştiga un milion de dolari, aş înfiinţa un club de canotaj“, se destăinuia tânăra canotoare nemţeană.

„Dacă eşti cel mai bun, nimic nu te poate împiedica să câştigi“

Laura consideră canotajul drept un sport curat. „Dacă eşti cel mai bun, nimic nu te poate împiedica să câştigi. Înainte de o cursă, întotdeauna sărut cruciuliţa pe care o port la gât“, s-a confesat canotoarea.

În topul all-time al medaliilor olimpice în canotajul feminin se află trei sportive românce: Elisabeta Lipă deţine şefia cu cinci medalii de aur, două de argint şi una de bronz câştigate, urmată de Georgeta Andrunache-Damian (cinci titluri olimpice şi o medalie de bronz) şi Doina Ignat (patru medalii de aur, una de argint şi una de bronz).

La ediţia 31 a întrecerii Jocurilor Olimpice de Vară din Brazilia, probele de canotaj se vor desfăşura între 6 şi 13 august, în complexul Logoa Stadium – laguna Rodrigo de Freitas de lângă Rio de Janeiro.

(Ciprian AVĂDANEI)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.