Acasă Social Buluc la Policlinică

Buluc la Policlinică

2705
0
DISTRIBUIȚI
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

Medicii din Policlinica Spitalului Judeţean şi-au reluat, ieri, activitatea, odată cu ei revenind la uşile cabinetelor şi bolnavii. După cum s-a văzut la primele ore ale dimineţii, cei mai mulţi oameni au avut nevoie de consultaţii la Cardiologie, Boli Interne, la Neurologie şi Pneumologie, astfel că până pe la ora 9.00, bonurile de ordine erau epuizate. Dacă vorbim de laboratoarele de analize medicale (de la parter şi etajul unu), acestea erau şi mai aglomerate. Peste 40 de persoane mai aşteptau în jurul orei 9.00 să li se recolteze probe de sânge, pentru că cei mai mulţi îşi rezolvaseră problemele de dimineaţă. Multă lume era şi la Cabinetul de pneumoftiziologie; oamenii care do-reau să facă o consultaţie la plămâni, aşteptau minute bune să le vină rândul la medic.

Problema orelor îndelungi de aşteptare este însă atât de veche încât face parte din normalitatea sistemului medical, deşi în faţa unor cabinete oamenii boscorodeau de atâta aşteptare. Pe de altă parte, cadrele medicale trebuie să se ocupe de fiecare om în parte, existând un timp mediu de 20-30 de minute acordat pentru o consultaţie, timp care este stabilit de fiecare medic în parte în funcţie de gravitatea afecţiunii.

O cauză a aglo-meraţiei la cabinete este, în opinia cadrelor medicale, mentalitatea oamenilor care, chiar dacă au fost programaţi la o anumită oră, vin mai devreme pentru a prinde rând.

După minivacanţa de 1 Decembrie, şi birourile de internări au devenit mai aglomerate ca de obicei. Dacă până acum, bolnavii se înghesuiau lunea şi marţea să se interneze, zilele libere le-au cam dat planurile peste cap.

(Maria NISTOR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.