Acasă Sport Box – Campionatul European de tineret: Obiectiv ratat din primul tur pentru...

Box – Campionatul European de tineret: Obiectiv ratat din primul tur pentru Iulian Ivanov

1994
0
DISTRIBUIȚI

l „A pierdut pe mâna lui!“, a conchis profesorul Gabi Câmpescu, antrenorul care-i stabilise drept obiectiv

elevului său obţinerea titlului continental în Polonia

Pugilistul pietrean Iulian Ivanov s-a dovedit a fi mai degrabă un simplu excursionist în cadrul lotului tricolor participant la Campionatul European de box. Destinată exclusiv categoriei de vârstă tineret (18-19 ani), competiţia este organizată la Kolobrzeg în Polonia, din 19 noiembrie şi până duminică 29 noiembrie. Din nefericire, parcursul reprezentantului nostru s-a încheiat la chiar meciul de debut. În ediţia precedentă a Campionatului European de Box, Iulian Ivanov a reuşit o clasare între primele cinci locuri ale ierarhiei finale. Urmare a acestui fapt, organizatorii întrecerii continentale din acest an i-au asigurat pugilistului nostru un culoar excelent, cu doar patru meciuri până la adjudecarea medaliei de aur şi implicit a titlului de campion european. Obţinerea locului I a însemnat şi obiectivul impus de acasă de profesorul Gabi Câmpescu, elevului său din cadrul lotului naţional al României.

Eliminat chiar din primul meci, contra unui ucrainean

„Până la urmă, ne-am pus speranţe în zadar în acest obiectiv. Iulian a pierdut pe mâna lui!“, declara ieri antrenorul care l-a descoperit şi promovat pe Ivanov în marea performanţă, de la echipa Fundaţiei Boxul Nemţean. La Kolobrzeg, primul meci i-a adus pugilistului pietrean eliminarea din competiţie. Cu toate acestea, înfruntarea cu reprezentantul Ucrainei în cadrul categoriei de greutate 75 kilograme începuse bine pentru Iulian Ivanov. Adversarul ucrainean primise deja un avertisment, iar punctele preţioase acumulate în prima repriză i-au asigurat un uşor avantaj sportivului nostru. Din repriza a doua însă, pietreanul nu a mai reuşit să-şi continue parcursul de până atunci.

Calificarea i-ar fi asigurat o medalie

„Nu şi-a mai respectat tactica de a profita de punctele acumulate în prima repriză. A intrat în jocul foarte urât al adversarului, cu ţineri şi multe trageri, situaţie care i-a adus şi lui Iulian un avertisment din partea arbitrului din ring. Dezorientat şi inferior adversarului, Iulian a pierdut până la urmă şi repriza decisivă, ratând astfel calificarea în turul doi“, a povestit profesorul Câmpescu, meciul pierdut de elevul său la Campionatul European. Continuarea parcursului în etapa superioară a competiţiei (semifinale), i-ar fi asigurat lui Iulian Ivanov obţinerea unei medalii. Ieri, pugilistul nostru era în aşteptarea unui parcurs al adversarului său din Ucraina, până chiar în finala categoriei 75 kilograme, pentru a mai putea spera la un loc bun în clasamentul final al celor zece locuri.

Obiective noi: Cupa României, Bacalaureatul şi turneele seniorilor

Ajuns de curând la vârsta celor 18 ani, sportivul pietrean urmează să-şi facă alte obiective după revenirea acasă. Reuşita în examenul de Bacalaureat anunţat pentru vara anului 2016, dar şi participarea în turneele destinate categoriei seniorilor sunt ţintele principale ale lui Iulian Ivanov. Până atunci, pugilistul echipei Fundaţia Boxului Nemţean are de luptat în cadrul galei Cupei României, tot la nivel de seniori, în aprilie sau mai 2016. „Bineînţeles că are fixat ca obiectiv adjudecarea trofeului, în cazul în care nu-l va avea ca adversar, între participanţi, pe dinamovistul Bogdan Juratoni“, adaugă profesorul Câmpescu.

Dorit în galele de profesionişti pentru câştiguri financiare rapide

Antrenorul lui Iulian Ivanov se gândeşte foarte serios să-şi înscrie elevul în cadrul viitoarelor gale de profesionişti. „Pentru asta, federaţia trebuie să se adreseze Asociaţiei Internaţionale de Box-Amatori, iar forul din urmă să-l înscrie pe Iulian la bursă“. Varianta respectivă ìi poate asigura pugilistului nostru câştiguri financiare rapide, chiar şi în lipsa victoriilor. „Sunt meciuri unde s-ar putea alege chiar şi cu două mii de euro, fără să câştige, dacă va duce pe picioare toate cele trei, cinci, opt sau chiar douăsprezece reprize“, adaugă profesorul Câmpescu. La revenirea în ţară, antrenorul ţine să încheie şi un contract cu sportivul său, mai ales că acesta din urmă a debutat în rândul seniorilor. Crescut, format şi promovat de la Piatra-Neamţ în marea performanţă, Iulian Ivanov figurează acum legitimat în curtea grupării oraşului vecin, SCM Bacău. (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.