Acasă Eveniment BCR, Kruk şi un executor judecătoresc – urmăriţi penal

BCR, Kruk şi un executor judecătoresc – urmăriţi penal

79764
43
DISTRIBUIȚI

Lovitură pentru bănci şi firmele specia-lizate în recuperarea de datorii după ce Curtea de Apel Bacău a dispus redeschiderea urmăririi penale împotriva unui executor judecătoresc din judeţul nostru, a conducerii BCR SA şi a SC Kruk România SRL, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. Dosarul, care are numărul 749/ 32/ 2014, a fost înregistrat pe 20 noiembrie, iar parte vătămată în acest caz este pietreanca Dorina Drăghici. Ea făcuse un credit la bancă, nu l-a mai achitat, datoria a fost „cumpărată“ de Kruk şi s-a trecut la executarea silită a femeii. Numai că, în toate aceste etape, procurorii au suspiciuni că s-a încălcat legea, de aceea au început urmărirea penală împotriva celor de la bancă, a recuperatorilor de datorii şi a executorului care s-a ocupat de caz. Iată ce au hotărât magistraţii băcăuani în şedinţa de judecată de marţi, ţinută în Camera de consiliu: „Admite cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. În baza articolului 335 din Codul de Procedură Penală constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei numărul 693/ II/ 2/ 2014, din data de 18.11.2014, emisă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, în dosarul nr. 224/ P/ 2014 şi confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de suspectul Bălan Ioan, executor judecătoresc, dar şi faţă de conducerea BCR SA şi SC Kruk România SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, abuz de încredere, fals şi uz de fals“.

Necazuri bancare

Dorina Drăghici nu este singura persoană care a avut de-a face cu recuperatorii de la Kruk, însă este prima care a reuşit să le atragă atenţia anchetatorilor, care au dispus începerea cercetării penale împotriva firmei respective.

Marian Panciu, un alt pietrean care a avut probleme din cauza datoriilor neplătite, a explicat în felul următor rolul pe care îl are Kruk în recuperarea datoriilor: „Atâta timp cât nu ai bani şi bunuri proprietate pe care să le execute, nu au ce să îţi facă. Doar de asta s-au inventat firmele de asigurare, de asta plăteşti, pe lângă rată, dobândă şi comisionul de risc. Băncile nu pierd nimic, iar firmele de asigurare merg pe plus, chiar dacă sunt atâtea restanţe. Cât timp există restanţieri, există bani. Există inflaţie şi cineva are de câştigat din asta. Dacă dosarul a fost cumpărat de Kruk, înseamnă că datoria dumneavoastră a fost achitată de firma de asigurare (tutelară) de drept a băncii. Kruk nu dă mai mult de 15% din valoarea creanţei atunci când negociază cu o bancă dosarele restanţierilor. De exemplu, dacă aveţi restanţă de 10.000 de euro, ei cumpără dosarul dumneavoastră cu cel mult 1.500 de euro. Apoi, vă cer înapoi, nu 1.500, ci 15.000 de euro cel puţin. Asta este o afacere. Când aţi luat bani de la bancă, asiguratorul şi recuperatorul creditului era altcineva, nu Kruk. De exemplu, asi-guratorul BCR a fost «Coface business» şi nu Kruk. Şi eu am fost într-o situaţie dificilă. Am fost la banca de la care am luat împrumut (asta dupa ce Kruk a început să mă bâzâie cu telefoanele) şi  m-am interesat. Nu figurez cu nimic la ei, ba chiar am şi un cont unde intră indemnizaţia băiatului meu şi nu s-au atins de niciun ban de acolo. Am şi scos bani din acel cont, să îi iau băiatului de îmbrăcat şi am lăsat contul deschis să intre mai departe indemnizaţia băiatului. Mi-a fost trimisă o înştiinţare cu executare silită făcută la «stăruinţa Kruk», pe care am cercetat-o şi am analizat-o cu un executor judecătoresc şi am constatat că semnătura şi ştampila erau false. Si avocatul meu m-a sfătuit să nu dau crezare, că sunt şmechereli. Mi-au trimis şi două vederi, astă vară, de la mare, cu textul: «Am vrea să îţi trimitem veştile bune dar nu avem numarul tău, sună-ne la numărul de telefon…».

Pe cei care au ajuns în situaţia de a fi căutaţi de Kruk pentru că nu şi-au mai putut plăti ratele la bănci în sfătuiesc următoarele: să nu le răspundă la telefon şi să nu povestească neamurilor sau vecinilor nimic din problemele legate de bănci sau împrumuturi. Cei de la Kruk au obiceiul să sune şi vecinii. Eu am început o campanie anti-împrumut, pe cont propriu, şi încerc să-i conving pe oameni să nu mai facă împrumuturi şi cred că am să reuşesc“.

Cu ce se ocupă firma Kruk

Firma Kruk („Corb“, în traducere), de care mulţi au auzit, este o societate dintr-un grup polonez, care se ocupă cu recuperarea creanţelor pe care le au clienţii. Societatea primeşte, prin cesionare, datoria persoanei care a făcut credi-tul şi nu l-a mai achitat, după care încearcă, prin toate metodele, să recupereze banii, plus dobânzile şi penalităţile de întârziere. Acestea din urmă ajung, de multe ori, să valoreze chiar dublul sumei împrumutate de beneficiar de la bancă. Pe pagina de prezentare, reprezentanţii Kruk susţin că „veghează la respectarea normelor sociale şi legale conform cărora trebuie să ne respectăm obligaţiile, ajută la plata datoriilor şi protejează interesele şi reputaţia partenerilor de afaceri, respectând în acelaşi timp demnitatea debitorilor“.

Totodată, într-un studiu făcut public, firma Kruk explică în felul următor de ce oamenii care au datorii nu sunt încântaţi să vorbească despre acest lucru: „51% dintre români sunt refractari la ideea de a-şi împărtăşi problemele financiare cu partenerul sau cu copiii adulţi, deoarece se tem că această problemă ar putea afecta atmosfera din familie. 41% consideră că îşi protejează familia dacă nu discută despre aceste probleme, iar 2 din 10 respondenţi sunt prea mândri să împărtăşească situaţia sau au un sentiment de ruşine generat de aceasta. Pierderea încrederii şi a respectului familiei este, de asemenea, o îngrijorare exprimată de persoanele îndatorate. 30% din cei chestionaţi susţin că prietenii şi, într-o proporţie similară, vecinii, nu trebuie să ştie că ei trec prin dificultăţi financiare. În acelaşi timp, 54% dintre respondenţi le-ar împărtăşi copiilor problemele financiare cu care se confruntă familia, în principal pentru că au convingerea că aceasta este o metodă bună de a-i învăţa ce înseamnă responsabilitatea financiară, dar şi pentru că este cea mai bună cale de a-i face conştienţi că nu îşi pot permite anumite lucruri“.

(Mihai SAVA)

43 COMENTARII

 1. esKROK este denumirea cea mai potriva pentru acest recuperator. orice cesionare este ilegala si nu trebuie acceptata. aveti decizia ICCJ in speta BCR vs Mateescu. practic nenorocita de banca, imputita, va scoate din legislatia de protectie a consumatorilor si va trimite in dreptul comun, astfel ce semnati bun semnat si d-asta se produc imense abuzuri apoi cu recuperatorii. cum este posibil ca BCR sa vanda solduri la 5% din valoarea lor si sa nu fie pe butuci ca firma? ei nu-ti vand tie pentru 10% clientule, ci te dau la samsarii lor sa te jumuleasca de cat pot. asta este bankingul in romania, pui avans si banca se da lovita financiar, si preia un smenar de-al sau tot prejudiciul cica, si profita de tine. OCOLITI BANCILE, SUNT CANCERUL SECOLULUI XXI.

 2. BCR este camatarul suprem. Baietii astia fac numai prostii si conduc detasat in clasamentul abuzurilor. Si-au batut joc de clienti prin dobanda variabila dupa bunul plac al bancii si despre ideea de banking. Ocoliti-i cat puteti si rugati-va sa elibereze piata cat mai repede. Falimentul BCR n-ar fi o surpriza pentru nimeni.

 3. …Romani Bravi!…
  …ma onoreaza atitudinea D-voastra!
  …au speculat dorinta de mai bine, ne-au indatorat, apoi au distrus locurile de munca.
  …ati spus bine:am platit comisioane peste comisioane.
  …altex…credit cu buletinul…a aplicat aceeasi schema jidoveasca…”indatoreaza-i ca sa-i avem la mana”.
  …ati spus bine:creditarea a fost asigurata si platita tot de noi.
  …la nivel national,”investitorii”,”creditorii”nu au pierdut bani…dimpotriva.
  …cinste si onoare acelora care au dus in fata justitiei, talharia jidaneasca!
  …sa fie Piatra,”islanda”Romaniei!
  …pentru toti Pietrenii Adevarati, gandul cel mai drag:ONOARE SI PATRIE…PATRIA-I MANDRIA DE A FI ROMAN!!!

  .

 4. pe bancherii astia trebuie sa-i fierbem in smoala,de unde sa le dai dublu ,triplu sau comisioane cat vor ei ce noi avem tiparnita de bani niste imputiti,delatori si alte scarbe,astia de la kruk incearca, depinde ce capata dupa caz,ori le bagi ceva in gurita la primul telefon,ori le pomenesti tot neamul si ii indemni la munca eventual ‘jigodie’ ar fi un nume cu care sa li-te adresezi frecvent zi-le de intalnire ca ai un caine periculos si sa vezi ca nu te mai cauta neam.

 5. OMUL NU ARE BANII CU CE SA PLATEASCA NU ARE MII DE EURO DATORII LA VOI NU ARE CASA DATI.LE VOI BANII SI LOCURII DE MUNCA PUTUROSILOR NUMAI CERSITI SI SUNATI INTRUNA INTRATI VOI IN EXECUTARII

 6. SI eu am necazuri mari si numai dzeu ne va rezolva! In 2006 aam kacut un imprumut de 10000lei am achitat jumatate, am fost chemata special sa mi se spuna ca pot face refinantare iar deaici tot cal varul ! BCR ma jucat cum a vrut1!IN 2009 m-am imbolnavit am ajuns la Socola, nu am mai putut plati si m-am trezit ca am fost data laKRUK fara semnatura mea! DIN 2010 .01 PANA IN 2013 AM PLATIT IN FIECARE LUNA CATE 495 LEI , SI MAI AVEAM DE PLATA inca 8000lei , si iar am avut prob. cu sanatatea! Au trimis un reprezntant zonal sa ma convinga , si acum am de platit 24448lei( ron)Am 64 ani si m- am hotarat sa- mi dau foc , daca cineva se atinge de pensia mea! Am muncit cinstit si acest imprumut denevoi personale , ma imbolnavit ! daca poate vcineva sa ma ajute cu un sfat , rog sa ajute! AM SCRIS PE SCURT!!!

  • stai linistita! nu are ce sa-ti faca! Daca mai stai mult de vorba cu ei, te vor duce cu capul! cred ca sunt numai niste excroci!! nu-i lua in seama! Dumnezeu este cu noi! cei amarati care isi duc TRAIUL de azi pe maine! UNB SFAT BUN de luat in seama! NU MAI LUATI IMPRUMUTURI DE LA BANCI< SAU CAMATARII !!!Nu se stie cum o sa se sfarseasca……

 7. Stati linistiti ca in curand se va sfatsi totul si vor începe o noua viata cei care mai raman in picioare dar toti trufatori ăstia guvernul statul o sa plateasca pana la ultima suflare pentru ca lumea nu mai poate suporta atata amar si tristete unica solutie e sa ne facem dreptate singuri si sai punem la punct pe toti asasini ăstia din guvern parlament,justitie,politie,jandarmi,recuperări credite,etc.toate aceste rase de muisti sunt corupti toata cheia sunt bani dar daca am fi uniti i-am lasa in pilă goală ne-am uita la ei cum striga isus cristos sa ii ajute dar isus no sa mai fie pentru ei asa ca odihneascase in pace.oameni buni unica solutie de a putea merge înainte e sa ii dam jos pe nenorociti ăstia altfel nu se poate va spun io ca stiu multe lucruri despre lume ca ei am fost si umblu in toata europa stiu tot despre mahoni ăstia si sa tineri minte ca peste tot e la fel daca ai o problema oriunde ai fi si chiar daca ai dreptate nu merge la politie sa denunti pentru ca ala e ultimul loc unde poti apela pt ca politia nu face nimic iti spune sa ii denunti si judecătorul provinciei respective va lua masuri cu cealalta persoana dar intre timp tu rămâi cu degetul în gura.solutia traiului bun in tara noastra si nu numai e :exterminarea tuturor coruptiilor sa avem un stat fara leggi impuse de cretini ,fara taxe mai mari decat castigi intr-un an,fara preturi mai mari ca in europa si de joasă calitate ,fara hoti fara criminali si fara politie ca chiar daca ii avem sunt degeaba nu servesc la nimic.cine e de partea mea si vrea sa se alăture mie veti vedea ca in curand vor fi rezultate.tot guvernul sa moara si toti hoti si recuperatori si toata politia si toti trufatori de cacat care se vand pe 2 lei.

 8. Doamnelor si domnilor nu va mai faceti dreptate cu domnu procuror,avocat sau ce morti lor e ca ei va mănâncă decât de bani si pana la urma nu ajungeti nicaeri au fast cazuri care au durat si 20 de ani asa ca impuscati direct morti lor de hoti.pe mine daca ma supăra cineva eu nu il bat ,daca cineva imi face falsuri di astea cu banca cu ăstia de la recuperări nu ii bat ii fac sa se bată ei singuri folositi creierul ca e mai bine mai ales acum ca avem atata internet se poate face orice vreti voi si va faceti dreptate.dar nu toata lumea e in gamba sunt multi care nu au curaj,posibilitate sau sunt inconstienti de ceea ce li se intampla si sunt multi care protestează asa ca toata lumea asta nu poate face nimic sa schimbe pentru ca sunt irecuperabili dar voi care inca sunteti băieti adevărati fiti tari ca momentele tari vor apărea i n ani următori se va ajunge ca cine are mai multe arme pistoale sau tanc va ramane in picioare dar pentru putin timp pana întâlneste unu ca mine care stie sa dreseze animale ca ei.pentru guvernul român cu dedicatie speciala : dracu sa va odhnesca oasele in foc.

 9. Gogule esti vreun gaozar care lucreaza in sistemul :camatarilor:care te platesc binisor si crezi ca esti puternic, dar nu esti decatun baiat indecis de orientarea sa sexuala. In priviinta KRUK ului (si eu sunt in proces cu ei ,insa nu am semnat nimic cu acesti golani, tolerati pana nu demult de legile noastre ) nu semnati nimic ,nu dati vreun ban ci contestatii legalitatea in instanta, asta deoarece aceste firme de recuperari sunt ilegale acum si datorita unei legi emise acum pe 4 aprilie .

 10. Daca nu am casa nu am nimic ce imi poate sami faca am luat un imprumut de 10000 da lei si am fost sunat da kruk imi trimiteau scrisori azi am primit o scrisoare de la biroul executorului jodecatoresc moza gheorghe sorin ca am de plata suma 24.042,97 lei va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ce sa fac va multumesc

  • Iti pune poprire pe salariu, iti blocheaza contul din banca pana la recuperarea datoriei care se ridica la sume exorbitante cu tot cu cheltuieli de judecata si executare silita. Platesti pana la sange, am patit-o personal. Degeaba am deschis proces impotriva lor, n-am castigat si am ramas muritor de foame. Ei stiu cum sa intoarca legile in favoarea lor, e o intreaga mafie.

 11. Buna ziua,am si eu o întrebare,pot cei de la kruk sau,au voie sa facă o recalculare după ce am plătit ratele restante integral la un birou judecătoresc executor,din care sa perceapă încă 5000 lei penalizări?… Ce treaba mai au ei dacă eu am plătit ratele restante,cu tot cu dobânzi.daca este cineva in cunoștință de cauza,rog sa mi de a un răspuns. Multumesc!

 12. Buna ziua,am si eu o intrebare,pot cei de la kruk sau,au voie sa perceapă penalitati de 5000 lei ulterior după ce eu am plătit toate ratele restante având poprire pe salariu?.. Poprirea a fost făcută de un birou judecătoresc executor. Cei de la biroul judecătoresc mi a spus asta după ce am achitat toate ratele si ca anume cei de la kruk, au făcut o recalculare si ca trebuie sa mai plătesc 5000 lei. Pot cei de la kruk sa pună poprire pe salariu?…Multumesc!

 13. Eu nu am făcut la BCR credit ci la Piraeus Bank 7000€ în 2007 cu o rata de 110/115 € lunar(inclusiv asigurare ca nu îmi dădea nimeni credit pe un salariu de 800 lei)… ei bine, în 2009 (Septembrie) s-a întâmplat ca am primit o oferta de munca în străinătate. Am acceptat sa merg bine înțeles achitând ratele lunare ale creditului pana la un moment dat în 2014 când am revenit în tara ca sa încep din nou în România sa muncesc… salariul fiind de 600 lei. Ori rata pe care o am de achitat că-ți bani îmi mai rămân sa trăiesc?!!!!! În fine, am plecat din nou în străinătate și am decis sa nu mai plătesc nimic pana atunci când ma voi întoarce și voi putea sa muncesc pe un salariu decent și care sa îmi permită sa mai fac și altceva nu numai plata cheltuielilor… Sunt mândru ca sunt român și dacă eu am luat credit de la o firmă străină ca sa poata sa câștige 80% în plus!!!! Din banii împrumutați!!! Face-ți va rog un calcul câți bani am dat eu înapoi din 10.2007 pana în 02.2015…. Regret toată viata mea ca am făcut pasul asta dar dacă nu mai am, nu mai am!!!!

 14. Mie mi-au trimis astia de la Kruk o scrisorica in care ma somau sa platesc in termen de 5 zile (prin bunavointa complicelui Posta Romana) a ajuns dupa 11 zile in cutia postala o suma de cateva zeci de lei, datorie cica la EON Gaz. Acelasi E.ON, unde bine mersi,am inca platit in avans o suma dubla, (era si mai mare la momentul “cedarii creantei” asa ca ar fi avut de unde sa scada, insa intentionat nu s-a vrut,
  Stiti ce e interesant? Ca astia, pe langa ca pretind foloase necuvenite, mai au si complici. Cum ar fi PRotectia Consumatorului, unde trebuie sa te adresezi doar dupa 15 zile (dovedite) in care ai incercat sa te intelegi cu cine ti-a incalcat drepturile. La fel este si la Autoritatea Nationala de Supraveghere si “Protectie” a Datelor cu Caracter Personal. Ca cetatean, statul nu iti garanteaza nici un drept, tu trebuie a te judeci si sa pierzi timp, ca sa iti dovedesti nevinovatia.
  Kruk si EON cu girul “autoritatilor nationale” de mai sus, fac pur si simplu camatarie fortata.
  Oare cine ar mai fi peste astia?

 15. degeaba mai scriem noi ce ne doare ca acest kruk ne termina..sunt si eu in aceeasi situatie..am de platit penalitati pe care nu le voi termina pana mor..nu stiu ce pot face..unde sa ma adresez

 16. In 2008 am luat un credit de la BCR de 20000euro si am garantat cu imobilul pus ipoteca!Datorita dificultatilor intampinate nu am mai putut plati rata si in 2010 ,banca mi a scos la vanzare apartamentul si mai departe a cesionat in favoarea SUPORT COLECT sa platesc ratele mai departe!Apoi aceasta firma a cesionat mai departe la SC KRUK sa mi traga mai departe din salariu cate 400 lei lunar din salar,suma pe care o dau din 2010 si pana in prezent!Cine poate sa mi spuna cum sa procedez ca sa nu mai platesc aceasta rata trasa din salar atata timp cat eu am girat cu apartamentul care a fost vandut de banca si daca pot beneficia de Legea darii in plata!!

 17. Ma trezesc cu un catelar de la cruc astia sau cum draq le.o zice batand in poarta…ma I.a cu vrajeala ca restanta mea fata de cei de la banc post in speta eos service au preluat.o ei si ca daca semnez un contract cu ei, tinea mortis sa semnez nu va fi nici o prbl…mentionez ca eu imi achitam in continuare datoria luna de luna fata de creditori…eram gata s.o comit sa merg la mascarici sa semnez.dar zic I.a stai sa vedem ce si cum cu fomistii astia..orice a.r face sunt hotarat sa ii actioneaz in judecata daca incearca ceva ilegal…nu va lasati prada puterii lor de convingere….

 18. Contestati in instanta,aveti termen 15 zile pentru a depune contestatia,in caz contrar sunteti buni de plata.Eu asta am facut si am castigat.
  Ora estimata: 09:00
  Complet: CC10
  Tip solutie: Admite cererea
  Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul TOADER FLORIN CEZAR în contradictoriu cu intimatele BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ – Sucursala Buzău şi SECAPITAL S.a.R.L prin reprezentant legal SC KRUK ROMANIA SRL. Admite excepţia de prescripţie a dreptului de a cerere executarea silită a titlului executoriu. Anulează toate formele de executare emise în dosarul execuţional al SEJ Trifina, Tănase şi Galea pentru recuperarea creanţei din titlul executoriu, fiind prescris dreptul de a cerere executarea silită. Executorie.

  • acum mai pot face ceva dupa ce am platit la kruk doi ani jumatate..aveam de plata la bancpost suma de 4,000 lei..dar kruk mi a trimis 11,500 lei cu cheltuieli de judecata..de doi ani jumatate platesc si nu scade suma..am fost la kruk si mi sa spus ca mai am de plata 8,700 lei..va dati seama ca doi ani si jumatate am platit 5,000 lei..unde sunt acesti bani nu stiu..am inteles ca din octombrie nu se mai platesc penalitati..asa a spus o doamna de la kruk..totusi am ramas cu acei 5, 000 de lei platiti degeaba…mai pot recupera acesti bani?

 19. va rog pe d-nul Proscarin Vlad de la Kruk sa-l roage pe d-nul executor Manchevici sa-mi deblocheze contul la Bcr deoarece mi se retine din salariu 50% conform legii conf adresei trimise de angajator s executorul pe lg banii retinuti de angajator mi-a luat si banii de delegatii si din cei 50% ramasi si ancodataretinere 30% reusind sa -mi retina suma dublata si sun executorul si nu raspunde ce sa fac sa ma adresez la Politie cu o plangere si extrase de cont ?
  am trimis si la Kruk si la executor extras de cont
  Va rog sa mi se restituiebanii retinuti incorect urgent fara a mai apela la POLITIE !

  • Poprirea pe salariu/pensie este de 1/3 iar daca aveti mai mute popriri atunci se ajunge la jumatate din salariu.pensiile alimentare,banii din delegatii,alocatiile copiilor,pensiile de handicap nu se popresc.luati un extras de la banca in din care sa reiasa exact ce a fost virat in cont de la infiintarea popririi si mergeti la executor si prezentati situati.spuneti clar ca nu poapte sa popreasca mai mult si dac nu intelege se poate rezolva doar in judecata.iar daca angajatorul va opreste el direct din salariu executorul trebuie sa va dea sistare cel putin partiala la cont.

 20. Bn si ce trbui facut cu nemernicii astia de camatari??? Unde trebui sa ne adresam???? Am fost executata silit dupa 12 ani cu o datorie de 20 milioane. Si acum ami cere 64 de milioane . Mia pus proprire pe salariu cu o rata de 3600 pe luna cu toate ca nu mai avea dreptu de executare a dosarului pt ca dupa trei sau cinci ani e prescris am anteles !!!;; Sa judecat an lipsa si cheltuielile de judecata mi lea pus mie an suma. Fara sa fiu anuntata nici la domiciliu si nici la serviciu. Mam trezit cu baniii luati!!! Ce sa fac. ??? Dc aveti andrumari va rog sa mi spuneti!!! Va multumesc

 21. An alta ordine de idei an luna martie sa facut dubla proprie am sunat la executor sa ridice prorirea dupa card sa pot ridica diferenta de bani si ma tot minte ca a trimes an baca actul de ridicare a propririi si banca bcr spune ca nu exista la ei aceasta confirmare de ridicare de proprire de pe cardul de salariu …. Nu stiu ce sa fac. Dar legea spune ca nu are voie sa opreasca dublu . am sunat executor si mia spus ca nare nmc. se scade din datorie si ca numi da diferenta anapoi care a oprit o banca ….. Niste nemernici. Trebui luate masuri de catre institutiile statului sau cn e an masura sa rezolve problemele de genu acesta ..!!!n

 22. Daca aveti raspunsuri la tot ce mi se antampa va rog andrumatima. Va multumesc. Un domn avocat cred ca pote sa dea un raspun la acest caz sau un om al legii care este corect si necorupt ,ca an ziua de azi numai de asa cv avem parte . Uniii fura miliarde si nu pateste nimic si altii plateste ani de zile datorii umflate de ei .

 23. Sfatul meu este să evitaţi Băncile,mai ales Bancpost şi firmele de leasing pe cît puteţi ,mai bine înprumutaţi de la cămătari decit de la bănci,cel puţin cu cămatari poţi negocia dar cu Băncile nu se poate discuta.Justiţia din România are frică de Bănci şi de firmele de leasing şi nimeni nu are cîştig de cauză în faţa lor.Te judecă în lipsă fără a te cita cînd este vorba de domiciliu tău şi te pomeneşti în stradă fără nici un drept sau posibilitate de a scoate casa de la vînzare sau să negociezi cu ei.Pentru a putea să te plăngi la o instanţă competentă,care şi aşa este insensibilă la plîngerea ta,şi nu o intereşează dacă rămîi cu copii în stradă,trebuie să plătesti cauţiune sau taxă,bani pe care mulţi Români nu îi au.Dacă prin acest comentariu am jignit pe cineva,Judecători,Bancheri,Procurori,executori care şi ei fac parte din acest sistem neomenesc,nu îmi cer scuze pentru că spun un adevăr şi am probe în cele peste 7 dosare soluţionate în acest mod,şi îi rog să mă invite la un post public TV unde voi veni cu probe.

 24. Nu cred că aveți ce să le faceți.
  Eu am împrumutat de la Bankpost 300 mil. (Vechi). Am plătit la ei 2 ani , în jur de 300 milioane, m au dat la executor, am plătit 3 ani și anume 380 milioane și când mă apropiam să termin m au transferat la kruk care a zis că trebuie să plătesc 700 mil și cum nu mai scăpăm de nenorociți le am plătit 630 mil (toți banii odată ).Și așa am scăpat!
  Deci, pentru 300 milioane împrumutați, am plătit un miliard și ceva.

 25. Va spun eu ce am patit si sper sa ajute pe careva care e in situatia mea
  Mi s-au facut 3 credite la 3 banci diferite (total 15 000 euro)de un escroc acum 11 ani iar dupa vro 3 ani am primit de la kruk si eos citatii peste citatii si scrisori peste scrisori si telefoane nu mai zic
  si amenintari ca imi ia tot eram un pustan de 22 de ani si am zis atata timp cat nu m-am atins de bani nu platesc nimic mi-am luat un avocat si am facut plangere penala impotriva bancilor si escrocului dar nici in ziua de azi nu am primit un raspuns (politi clar isi face treba) asa ca dupa 10 ani kruk si eos m-au executat silit mi-au blocat conturile si eu am scapat prin faptul ca fapta s-a prescris adica ei trebuia sa ma execute in maxim 3 ani de zile de la sfarsitul creditului.
  adica daca un credit dureza 3 ani ei au voi maxim 3 ani dupa sfarsitul creditului.
  eu am castigat 3 procese asa ca sper sa va ajute ce v-am scris

 26. Va salut,

  Va spun din experienta mea proprie.

  Atentie !!! Nu lucrez in sistemul bancar si nici nu ma ocup cu camataria, cum au vehiculat unele persoane mai sus.

  In anul 2011 am facut un imprumut la ING de 4400 lei. din acesti bani am platit decat 1400 lei. Nu pentru ca nu am avut, pur si simplu nu am vrut, fiind si pustan, na’, asta e. In 2012 dosarul a ajuns la Kruk. Nu i-am bagat in seama in nici un caz nici nu m-am stresat pentru ei. In 07.2016, am primit hartie acasa cum ca s-a instituit poprire executorie pe cont, insotita bineinteles de tot dosarul din instanta, poprireain cuantum de 4200 lei ( deci => 1200 lei penalizari, dobanzi, taxe etc ). Adresa de poprire la banca, adresa de poprire acasa. Am avut 3 popriri pe salariu apoi firma la care lucram a dat faliment. Saptamana aceasta am platit suma care mai era restanta 1800 lei si am scapat. Pentru 4000 de lei m-au tarat 6 ani de zile. Sfatul meu pentru cine vrea sa faca imprumut este sa plateasca ratele. Orice om care face un astfel de imprumut fie el de orice natura isi asuma responsabilitatea ca il poate platii. Personal NU vreau sa mai aud de imprumuturi.

  Cu stima.

 27. Buna ziua,am făcut un împrumut la Zaplo de 620 lei in 16 02 2016 am plătit câteva luni bune și după am rămas fără servici nu am mai plătit acum mi a venit hârtie de la Kruk cu o datorie de 1,632,50 RON,lucrez cu carte de munca și nu am decât o mașina ca bun,am 2 copii in întreținere sunt divorțată ,ce mi se poate întâmpla?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.