Acasă Social Bătaie la Colegiul Tehnic „Ion Creangă“ Târgu-Neamţ

Bătaie la Colegiul Tehnic „Ion Creangă“ Târgu-Neamţ

1062
0
DISTRIBUIȚI

Luni după-amiază, în pauza dintre două ore, într-o sală de clasă a Colegiului Tehnic „Ion Creangă“ Târgu-Neamţ s-au derulat scene care par desprinse dintr-o competiţie K1. Protagoniste au fost două eleve de clasa a X-a. martorii spun că cele două au trecut de la o ceartă adolescentină la păruială. Unul dintre colegi a filmat întreaga confruntare şi a postat-o pe internet.

Respectivul filmuleţ, care are aproape 50 de secunde, le arată pe cele două tinere având un schimb acid de replici. Una stă în picioare, alta aşezată în bancă. La un moment dat, cea din picioare dă impresia că se îndepărtează, însă se întoarce brusc şi o loveşte pe oponentă peste faţă. Apoi o apucă de păr şi o scutură în toate direcţiile. Agresoarea rămâne în picioare, victima – aşezată. Colegii chicotesc, ba unii le şi încurajează pe fete. „Dăi, bă!“, se aude în fundal. Într-un sfârşit, unul dintre colegi încearcă să le despartă, dar nu reuşeşte. În schimb, reuşeşte să se ridice eleva „înghesuită’’ în bancă. Începe o sârbă macabră, asezonată de trageri de păr şi lovituri, care mai durează vreo 20 de secunde. Apoi, după câteva îndemnuri „gata, băi!“, venite din partea aceluiaşi coleg care mai încercase o dată să le despartă, cele două sunt separate. Invectivele curg, însă, în conti-nuare…

Potrivit directorului Colegiului Tehnic  „Ion Creangă“ profesorul Gheorghe Apetrei, incidentul de luni după-amiază nu a fost raportat de vreun elev din clasa respectivă. Despre acesta, conducerea liceului a aflat doar în momentul în care filmuleţul a fost postat şi apoi distribuit masiv în mediul on-line.

„Este regretabil. Consider că vinovate nu sunt doar elevele în cauză, ci şi cel care a filmat şi postat filmuleţul, precum şi toţi ceilalţi elevi care au asistat impasibili la scenele de violenţă. Deja ne-am întrunit în comisie disciplinară (ieri după-amiază – n.r.). Am discutat cu cele două eleve, care au şi unele probleme familiale ce ar putea justifica accesul de viloenţă, şi ne-au spus că regretă enorm cele întâmplate. Vor fi luate măsuri disciplinare, în conformitate cu regulamentele şcolare. Sper că toţi ceilalţi elevi ai noştri vor învăţa ceva după acest episod“, a spus Gheorghe Apetrei.

Măsurile disciplinare la care face referire directorul liceului pot fi, conform re-gulamentului, următoarele: observaţie individuală; mustrare scrisă; retragerea temporară sau definitivă a bursei (de merit, socială, profesională); scăderea notei la purtare; mutarea disciplinară la o clasă paralelă din cadrul aceleiaşi şcoli. Probabil că se va merge pe varianta scăderii notei la purtare, însoţită eventual de mutarea uneia dintre eleve la o clasă paralelă. Cât priveşte exmatricularea, aceasta nu este posibilă deoarece elevele sunt în clasa a X-a (învăţământ obligatoriu).

Ieri, cele două eleve au fost audiate de poliţişti, în prezenţa unor avocaţi şi a reprezentanţilor legali. Oamenii legii au deschis un dosar penal şi vor decide dacă sunt întrunite elementele vreunei infracţiuni (lovire şi alte violenţe) sau dacă se va aplica vreo sancţiune contravenţională (pentru tulburarea ordinii publice, de exemplu).

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.