Acasă Eveniment Bătaie la Chimie

Bătaie la Chimie

991
0
DISTRIBUIȚI

Pare că s-a umflat orzul în elevii nemţeni, care recurg din ce în ce mai des la corecţii fizice pentru a-şi impune punctul de vedere. Şi nu oriunde, ci chiar în incinta şco-lilor. După ce în urmă cu două săptămâni, un incident violent s-a petrecut la Colegiul Tehnic „Ion Creangă“ Târgu-Neamţ, protagoniste fiind două eleve de clasa X-a, băieţii nu s-au lăsat mai prejos.

Palme… colegiale

De această dată, scenele K1 s-au petrecut la Clegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra-Neamţ – luni, 8 octombrie, într-o pauză.

Şi în acest caz, bătaia a fost filmată de un coleg al protagoniştilor şi a ajuns în posesia site-ului Vestea.ro – fiind postat pe internet. Din filmuleţ se vede cum un băiat are un schimb de replici cu un coleg, apoi îl loveşte de câteva ori peste faţă. Cel care loveşte este numit Stănică de elevul care filmează, celălalt – Mădălin. Colegii nu-i despart. Ba, se aud şi chicoteli. Totul se termină relativ repede, deoarece cel lovit nu ripostează.

Contactată telefonic, directoarea liceului pietrean a confirmat că este vorba despre un incident petrecut în in-cinta şcolii pe care o conduce, şi a „promis’’ sancţiuni.

„Am văzut şi eu în această dimineaţă respectiva filmare şi pot să vă confirm că este vorba despre doi elevi de-ai noştri, colegi de clasă, din anul II de profesională. Am convocat deja Consiliul profesoral pentru a decide sancţiunile ce se impun. Probabil vor primi câte o mustrare scrisă, dar pot fi aplicate sancţiuni mai dure. În plus, probabil le vor fi suspendate şi bursele profesionale. Am anunţat părinţii celor doi. Elevii vor fi audiaţi, pentru a da explicaţii, însă cel care a lovit nu a venit astăzi la şcoală“, a declarat profesoara Mariana Paleu.

La „Ion Creangă’’ au fost sancţiuni dure

După cum aminteam mai sus, un incident similar s-a petrecut în urmă cu două săptămâni, la Colegiul Tehnic „Ion Creangă“ Târgu-Neamţ. În cazul celor două eleve care s-au bătut, şi numai al lor, o comisie de disciplină a dispus sancţiuni dure.

Eleva care a pornit bătaia, considerată agresoare, a fost mutată disciplinar într-o altă clasă şi s-a ales cu nota 7 la purtare. Eleva lovită are nota scăzută la purtare cu două puncte. Cameramanul de ocazie – cel care a filmat întreaga scenă şi a postat filmuleţul în mediul on-line, chiar dacă tot el este cel care, într-un final, le-a despărţit pe cele două, a primit mustrare scrisă şi trei puncte de penalizare la purtare. Cu câte un punct la purtare au fost penalizaţi elevii care s-au dovedit „susţinători’’ ai uneia sau alteia dintre fetele care s-au bătut, şi care le-au încurajat să se lovească în loc să le tempereze.

La Târgu-Neamţ s-a autosesizat şi Poliţia. Fetele implicate în bătaie au fost audiate de poliţişti, în prezenţa unor avocaţi şi a reprezentanţilor legali. Oamenii legii au deschis un dosar penal şi vor decide dacă sunt întrunite elementele vreunei infracţiuni (lovire şi alte violenţe) sau dacă se va aplica vreo sancţiune contravenţională – pentru tulburarea liniştii publice, de exemplu.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.