Acasă Sport Atletism: Lenuţa Burueană a câştigat alte trei tituri

Atletism: Lenuţa Burueană a câştigat alte trei tituri

1406
1
DISTRIBUIȚI

l reprezentanta CS Ceahlăul a devenit campioană la aruncarea greutăţii în categoriile tineret şi seniori, respectiv la aruncarea discului, la tineret l în aceeaşi probă (disc), Lenuţa a terminat pe locul IV la seniori

La finele săptămânii trecute, atleţii nemţeni şi-au completat palmaresul individual în sezonul 2016. Etapa finală a Campionatului Naţional rezervat categoriilor de tineret şi seniori s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică la Cluj-Napoca. De la Clubul Sportiv Ceahlăul, atleta Lenuţa Burueană şi-a trecut în cont alte trei titluri naţionale (locul I). Eleva profesorului Dan Cojocaru s-a descurcat de minune şi fără propriul antrenor alături. Tehnicianul a fost plecat în Georgia, la Tbilisi, împreună cu cealaltă sportivă a sa, Diana Ţigănaşu (CS Ceahlăul-LPS Piatra-Neamţ), componentă a lotului tricolor participant la Campionatul European de juniori II.

Duminică, Lenuţa Burueană a câştigat medaliile de aur la capătul reprezentaţiilor din finalele probelor de aruncare a greutăţii, în două categorii de vârstă: la tineret şi seniori. 15 metri şi 36 centimetri a reprezentat cea mai bună aruncare a atletei CS Ceahlăul în finala de duminică. În respectivul act, Lenuţa Burueană le-a învins în lupta pentru clasarea pe locul I pe principalele sale adversare: Andreea Vitan Huzum (CS Botoşani- 14 metri şi 27 centimetri) şi Beatrice Puiu (CSM Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti-14 metri). La proba de aruncare a discului, rezultatul de 40 metri şi 32 centimetri i-a asigurat sportivei noastre locul I la categoria tineret şi un loc IV la nivelul senioarelor.

În proba de aruncare a ciocanului, surorile Perie de la Roman, Bianca-Florentina şi Roxana nu au absentat de pe podiumul premierii al Campionatului Naţional de atletism, la nivelul categoriilor seniori şi tineret. Prima, acum căsătorită Ghelber şi reprezentantă a grupării CSM Bacău, s-a impus la ciocan cu rezultatul de 64 metri şi 23 centimetri. La rândul ei, Roxana Perie (legitimată în continuare la Clubul Atletic Roman) s-a ales cu o medalie de bronz, în urma unui rezultat de 54 metri şi 78 centimetri.

 

Noi medalii şi pentru canotoarele pietrene

 

Tot în curtea CS Ceahlăul, reprezentanţii secţiei canotaj au urcat pe podiumul de premiere pentru noi medalii câştigate în cadrul întrecerii Campionatului Naţional de juniori I, II şi III. Evenimentul s-a desfăşurat în finalul săptămânii trecute pe lacul Dorobanu din judeţul Iaşi. La proba de dublu vâsle, echipajul format din Andreea Grăpinoiu şi Monica Andron s-a clasate pe locul II la secţiunea destinată junioarelor I în vreme ce Georgiana Caziuc şi Lavinia Munteanu au obţinut un loc III în proba de 2 fără cârmaci. Conducător al secţiei de canotaj la CS Ceahlăul, profesorul Valentin Gavril mulţumeşte Consiliului Judeţean şi Primăriei Piatra-Neamţ pentru finanţarea proiectelor de descoperire, promovare şi pregătire a tinerilor canotori legitimaţi la LPS-CS Ceahlăul. (Ciprian AVĂDANEI)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.