Acasă Sport Arte marţiale – Campionatul Mondial de karate Fudokan / Împreună cu alţi...

Arte marţiale – Campionatul Mondial de karate Fudokan / Împreună cu alţi trei elevi de la Kaminari-Ceahlăul, Paul Pintilie – locul I cu echipa României

2323
0
DISTRIBUIȚI

 

Piatra-Neamţ şi-a adus o contribuţie importantă în reuşita obţinerii titlului mondial în secţiunea karate-fudokan de către selecţionata tricoloră a României. Întrecerile ediţiei anului 2015 a Campionatului Mondial au fost programate în perioada 4-6 decembrie, la Belgrad, în Serbia. Între competitoarele importantului eveniment s-au numărat 1.200 de sportivi, oficiali şi delegaţii din 54 de ţări. Lotul naţional al României i-a inclus şi pe reprezentanţii grupării pietrene CS Kaminari – Ceahlăul. Echipa noastră a fost condusă de antrenorul Paul Pintilie, cel desemnat şi în postură de antrenor coordonator fede-ral în cadrul echipei tricolore.

Înaintea deplasării spre Belgrad pentru reprezentaţiile din cadrul Campionatului Mondial de karate fudokan, antrenorul pietrean şi câţiva dintre elevii clubului de acasă au participat la un stagiu naţional de pregătire, alături de ceilalţi componenţi ai selecţionatei tricolore. Cantonamentul a fost desfăşurat lângă Voineasa, în satul de vacanţă „Fraţii Jderi“ din satul Păscoaia în apropierea oraşului Brezoi, judeţul Vâlcea. Pe podiumul întrecerii de la finalul săptămânii trecute, în Serbia, la Belgrad, la nivelul clasamentului general pe naţiuni, echipa României a obţinut medalia de aur şi titlul mondial. La respectiva izbândă a contribuit şi parcursul fructuos al reprezentanţilor grupării pietrene.

Codrin Vicu, Marian Băluţ şi Teodor Sava, medaliaţi şi ei

Codrin Vicu a avut trei prezenţe pe podiumul de premiere: locul I cu echipa de kumite, un loc II la proba de kata, tot în echipă şi un loc III în secţiunea de kumite individual. La rândul său, sportivul Marian Băluţ la Campionatul Mondial un loc II în proba de kata pe echipe. Acelaşi rezultat (medalie de argint) l-a repetat şi Teodor Sava, în cadrul aceleiaşi secţiuni a competiţiei: kata echipe. De trei prezenţe pe podiumul premierii s-a bucurat şi antrenorul Paul Pintilie. Acesta a obţinut locul III în cadrul probei de kumite la nivelul categoriei veterani, un alt loc III la secţiunea kumite, tot la veterani şi o medalie de bronz la întrecerile de fucugo. „Obiectivul a fost îndeplinit, pentru noi cu multă muncă dar şi satisfacţii. Tradiţia continuă!“, a postat antrenorul Paul Pintilie mesajul delegaţiei pietrene, după reuşita obţinerii locului I pentru echipa României în clasamentul general, la Campionatul Mondial de karate-fudokan din Serbia.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.