Acasă Administratie Arsene vrea să fie judecat în spatele uşilor închise

Arsene vrea să fie judecat în spatele uşilor închise

1994
2
DISTRIBUIȚI

Pus sub acuzare pentru două fapte de corupţie, Ionel Arsene (preşedintele Consiliului Judeţean) le-a cerut judecătoruilor ca procesul în care este judecat la Tribunal să se desfăşoară cu uşile închise, fără participarea publicului.

Solicitarea a fost făcută la termenul din data de 13 noiembrie, prin avocatul Vladimir Ciolacu (şeful CJ nefiind prezent nici de această dată în faţa instanţei). Apărătorul lui Arsene şi-a motivat cererea spunând că, la termenul anterior, în sală au fost doi ziarişti care au relatat şedinţa de judecată în termeni care l-au nemulţumit. Totodată, el a printat articolele în cauză (unul fiind şi cel apărut în cotidianul nostru) şi le-a înmânat judecătorului Constantin Magdalina, care se ocupă de dosar. Magistratul le-a citit, a întrebat procuroarea DNA dacă e de acord cu „secretizarea“ judecăţii (aceasta neavând nimic împotrivă), după care a respins cererea, explicând că „infracţiunile pentru care inculpatul a fost trimis în judecată nu ţin de viaţa privată, iar pentru înfrângerea principiului publicităţii sunt necesare argumente solide, altfel nu este cazul ca şedinţele să fie declarate nepu-blice“.

Cererea de secretizare a procesului vine în contextul în care, la termenul următor, pe 11 decembrie, vor fi audiaţi martorii Iulian Jugan (fost secretar de stat şi subprefect; în prezent director al Agenţiei Judeţene de Mediu) şi Mihai Lupu – fost deputat PNL de Constanţa.

 

(Mihai SAVA)

2 COMENTARII

  1. Ei na ce sa-ti spun! Te pomenesti ca ii este rusine!! Nu, sedinta trebuie sa fie publica si prezentata ca acum 100 de ani cu toba prin sat….”lume, lume……..”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.