Acasă Social Apă cu rugină la robinet

Apă cu rugină la robinet

1048
0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii comunei Dumbrava Roşie sunt nemulţumiţi de faptul că, de câteva luni, imediat după ce salariaţii companiei ApaServ reiau alimentarea după lucrările pe care le fac în zonă, apa care le curge la robinete este plină cu impurităţi, are culoarea ruginie, astfel că nu se încumetă nici măcar să-şi adape animalele. Aceştia mai spun că din cauza impurităţilor din apă se tem să nu li se strice maşinile de spălat şi centralele termice, dar şi că plătesc apa pe care n-o folosesc deoarece lasă robinetele deschise ore întregi până când apa se limpezeşte. Practic, localnicii sunt puşi la cheltuială, o dată pentru a-şi cumpăra apă potabilă şi încă o dată pentru a-şi plăti facturile umflate de apa pe care o pierd.

Oamenii au mai declarat că i-au sesizat pe cei de la ApaServ, însă aceştia au luat în derâdere reclamaţiile lor.

„Eu am sunat marţi la numărul de urgenţă ApaServ, iar domnul de serviciu, printre alte ironii, mi-a răspuns: «Ce plătiţi, doamnă? Plătiţi apa pe care consumaţi!» Acum nu mai contează ce consumăm. E de ajuns că se învârte apometrul!“, a spus o localnică.

„Încă din vară avem această problemă, de când a fost întreruptă alimentarea cu apă o perioadă mai îndelungată. De atunci, când cei de la Apa Serv întrerup alimentare cu apă, după ce o reiau, preţ de câteva zile bune, la robinete curge apă cu impurităţi, apă ruginie, pe care normal că n-o poţi bea, dar nici la animale nu poţi da pentru că se pot îmbolnăvi. Noi lăsăm apa să curgă foarte mult timp pentru ca să se limpezească, însă de abia după o perioadă începe să arate a apă. Ne este şi teamă ca nu cumva să ni se strice maşinile de spălat şi centralele termice de la impurităţile din apă. Au spus că au schimbat conductele, dar probabil că sunt doar vorbe“, a declarat un alt cetăţean din Dumbrava Roşie.

„Apa este cu rugină, dar preţul este cel pentru apa potabilă. Nu poţi să bei aşa ceva! Nu ai cum! Aş vrea să-i invit pe cei de la Apa Serv să bea ei apa asta, să vedem dacă e potabilă! Suntem bătaia de joc a acestei companii“, a adăugat alt localnic.

„Conductele sunt ruginite“

Primarul comunei Dumbrava Roşie, Nicolae Catană, cunoaşte situaţia cu care se confruntă localnicii, şi el numărându-se printre abonaţii companiei ApaServ. Edilul bănuieşte că de vină ar fi reţeaua de apă. „Eu sunt în aceeaşi situaţie, însă acum am venit de la directorul tehnic al companiei ApaServ pe care l-am informat cu privire la ceea ce se întâmplă în comuna noastră. După ce sistează alimentarea cu apă a gospodăriilor, apa vine cu impurităţi, cu o culoare urâtă, improprie consumului. Iar asta nu durează câteva minute ci zile întregi. Bănuiesc că această situaţie este pusă pe seama stării conductelor care sunt foarte vechi. În fiecare an alocăm fonduri pentru înlocuirea reţelei vechi de apă. Numai anul acesta am înlocuit peste un kilometru de reţea de apă. Nu toate instalaţiile sunt din PVC. Eu am, pe strada Teiului, în satul Cut, conducta de apă din 1968. Am înlocuit trei sferturi din ea, în zona în care avem de reabilitat cu fonduri europene un drum. Conductele sunt ruginite, îmbătrânite, nu ştiu să spun, dar cu siguranţă că cei de la ApaServ vor şti. Noi facem eforturi să rezolvăm problema. Sursa nu o ştim, doar o bănuim“, a spus primarul.

Apa Serv începe să se mişte

După ce am adresat propriile întrebări conducerii societăţii ApaServ, aceasta pare să se fi pus în mişcare. O echipă a fost tri-misă în Dumbrava Roşie pentru a analiza probe de apă şi pentru a încerca să stabilească de ce s-a ajuns în această situaţie. Un rezultat şi un răspuns vom primi pro-babil luni. (Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.