Acasă Administratie Aleşii PNL, acuzaţi că au blocat un proiect european

Aleşii PNL, acuzaţi că au blocat un proiect european

1064
0
DISTRIBUIȚI

Un amplu proiect cu fonduri europene, pe care Primăria Piatra-Neamţ l-a anunţat în urmă cu câteva săptămâni şi care prevede modernizarea iluminatului public stradal în municipiu, a fost la un pas de a fi compromis din cauza orgoliilor politice. Având în vedere că termenul limită de depunere la ADR N-E a dosarului pentru finanţare se apropia, consilierii locali sau fost convocaţi marţi, 20 noiembrie, în şedinţă extraordinară pentru a vota o modificare care se impunea la documentaţie. Zis şi făcut. Piedica, însă, a venit din partea Consi-liului Judeţean, mai precis din partea aleşilor PNL şi (parţial) PSD, care, convocaţi fiind în aceeaşi zi pentru a-şi da acordul pe aceeşi documentaţie (în calitate de partener în proiect), nu     s-au prezentat la şedinţă. Astfel că, în absenţa tuturor PNL-iştilor, a preşedintelui Arsene – plecat pesemne pe la capitală, şi a altor câţiva consilieri PSD, cvorumul nu a fost constituit pentru a se putea începe procedura de vot.

Revenind la consilierii judeţeni PNL, vicepreşedintele Ion Asaftei i-a „acuzat“ de rea intenţie pentru faptul că au absentat.

„Nu înţeleg lipsa colegilor noştri liberali, deoarece unul dintre cele mai importante proiecte de la şedinţa noastră de astăzi, şedinţă extraordinară, viza iluminatul public în Piatra- Neamţ. Este vorba, de fapt, despre două proiecte în valoare de aproximativ 10 milioane de lei… şi aveau termen, cel puţin unul din ele, astăzi în jurul orei 16.00. Cunoscând că la nivelul municipiului Piatra-Neamţ avem o conducere liberală, îmi exprim regretul că, sigur, colegii noştri liberali nu sunt prezenţi ca să susţină asemenea proiecte care vizează în primă instanţă gradul de civilizaţie al municipiului Piatra-Neamţ“, a concluzionat Ion Asaftei, după care a convocat o nouă şedinţă pentru ziua următoare.

În replică, liderul liberalilor din Consiliul Judeţean a precizat că şedinţa a fost anunţată prea din scurt şi că nu a fost vorba nicidecum de rea voinţă. „Solicitarea de modificare a documentaţiei respective a fost depusă de Primărie la Consiliul Judeţean încă de acum două săptămâni, iar şedinţa de marţi a fost convocată cu doar o zi înainte, ceea ce nu este normal. Nu am putut ajunge, atâta tot. În plus, este o ipocrizie să spui că PNL e de vină pentru că nu s-a întrunit cvorumul, atât timp cât şi de la PSD au lipsit consilieri; chiar şi preşedintele“, a spus Florin Hopşa.

ADR aşteaptă  documentele

Deoarece termenul limită pentru depunerea la ADR a proiectului cu finanţare europeană în discuţie a expirat, apar implicit îndoielile cu privire la viabilitatea lui. Pe această temă, primarul Dragoş Chitic a venit cu lămuriri. „Într-adevăr, şedinţa de la Consiliul Judeţean a fost prea din scurt, ceea ce nu este corect; totodată bine-ar fi fost să fie prezenţi cu toţii, având în vedere importanţa investiţiei respective. Până la urmă, am găsit înţelegere la ADR, şi, în acest moment, proiectul ce prevede modernizarea iluminatului stradal nu e ratat. Dumnealor au acceptat documentele pe care noi, primăria, le aveam deja (inclusiv ultima hotărâre de Consiliu Local) cu precizarea noastră că vom trimite ulterior şi hotărârea de Consiliu Judeţean şi acordul de parteneriat semnat de cei de la judeţ“, a spus primarul Dragoş Chitic.

În cele din urmă şedinţa a fost reluată ieri iar proiectul cu pricina a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către cei prezenţi.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.