Acasă Administratie Adrian Alui Gheorghe a învins Consiliul Judeţean

Adrian Alui Gheorghe a învins Consiliul Judeţean

1484
5
DISTRIBUIȚI

Scriitorul Adrian Alui Gheorghe a câştigat războiul purtat în instanţă cu Consiliul Judeţean, timp de mai bine de un an. Totul a început în luna aprilie a anului trecut, când, Adrian Alui Gheorghe, pe atunci director al Bi-bliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu“, a fost demis în urma unei evaluări a activităţii de managment, evaluare care a fost susţinută în faţa unei comisii a Consiliului Judeţean. La acea vreme, a primit calificativul „nesatisfăcător“, fiind notat cu 6,89 la evaluarea anuală, nota de trecere fiind 7. Deşi a contestat rezultatul, scriitorul nu a avut sorţi de izbândă şi a fost demis. Mai întâi, Tribunalul a decis anularea procesului verbal al evaluarii, pe cel al contestaţiei, repunerea sa pe funcţia de director-manager al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu“ şi plata tuturor drepturilor salariale restante.

Consiliul Judeţean a contestat soluţia Tribunalului şi a făcut recurs la Curtea de Apel Bacău. Zilele trecute, ma-gistraţii băcăuani au dat o soluţie definintivă în acest proces: „Respinge excepţia nulităţii recursului formulat de pârât. Respinge ca nefondat recursul. Definitivă. Pronunţată în sedinta publica, azi, 27.09.2018“.

Astfel, rămâne valabilă sentinţa pronunţată în urmă cu câteva luni de Tribunal.

Potrivit acesteia, „obligă pârâtul, Consiliul Judeţean, la plata către reclamant (n. r. Adrian Alui Gheorghe) a tuturor drepturilor salariale/remuneraţii lunare de la momentul încetării contractului de management şi până la data repunerii efective în funcţie. Obligă pârâtul, Consiliul Judeţean, la plata către reclamant a sumei de 5.000 de lei daune morale. Obligă pârâtul, Consiliul Judeţean la plata către reclamant a sumei de 3.950 de lei cheltuieli de judecată“.

Pe rolul instanţei mai există un proces asemănător. De data aceasta, reclamant este Iulian Ghercă, fost director al Complexului Muzeal Judeţean, care la evaluarea susţinută în aceeaşi perioadă cu Adrian Alui Gheorghe, a obţinut 6,47. După ce a fost demis, a contestat şi el decizia în instanţă. În cazul său, magistraţii urmează să se pronunţe.

Singurul care nu a iniţiat un astfel de demers, deşi a avut aceeaşi soartă, a fost Liviu Timuş, fostul director al Teatrului Tineretului.

(S. DAMIAN)

5 COMENTARII

  1. Dulama, poate declari cine te-a instruit sa ,,examinezi,, cu asa exigenta, expertule, ca sper ca ,,dragii mei nemteni,, cum se adreseaza noua, un libidinos cand are nevoie de voturi, nu vor mai sta ca lasii dupa perdeluta si vor impune sa platesti tu ce a hotarat instanta in legatura cu D-l Adrian Alui Gheorghe. Ei, ce spui examinatorule , vei declara ca ai fost o unealta?

  2. cu un avocat bun dl Adrian Aluigheorghe ar putea face plingere penala impotriva tuturor celor care l-au examinat, care au fost in comisia de contestatie, care au semnat dpdv juridic actele plus Arsenie care e tartorul si sa le ceara sume imense ca nu te poti juca cu soarta si viata unui om si scriitor si sa nu platesti pentru asta.

  3. Daca Dulama ar avea un pic de barbatie ar iesi public si si ar cere iertare de la dl Alui Gheorghe pentru ca a fost o unealta a unora Si ar trebui sa ii numeasca, incepind cu Arsene si Soroceanu. Stiu opinia multor angajati din Cons Judetean care stiu datele executiei plus ca le este jena de ce s a intimplat dar nu pot sa spuna nimic, ca simt amenitarea . In Cons Judetean si Prefectura este o teroare care va exploda curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.