Acasă Eveniment Accidente de „sezon“

Accidente de „sezon“

1015
0
DISTRIBUIȚI

Zăpada căzută din abundenţă a dus la producerea a şase accidente de circulaţie, pe parcursul zilei de ieri. Astfel, la 112 au fost anunţate evenimente rutiere în localităţile Crăcăoani, Răuceşti, Topoliţa (Grumăzeşti) şi două în municipiul Piatra-Neamţ.

În Răuceşti, maşina condusă de un localnic în vârstă de 69 de ani s-a răsturnat pe cupolă după ce şoferul nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu zăpadă. Şoferul a scăpat nevătămat, însă pasagera (de 70 de ani) a fost rănită şi transporată la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Dimitrie“ Târgu-Neamţ. În urbea de sub Pietricica a avut loc un accident pe strada Mihai Eminescu, iar la două ore distanţă – altul, pe trecerea pentru pietoni a străzii Dimitrie Leonida, din zona Pieţei Centrale. Doi pietoni au fost răniţi. De asemenea, circulaţie rutieră pe drumul Piatra-Neamţ – Târgu-Neamţ a fost îngreunată aproximativ o oră, la Crăcăoani, unde mai multe TIR-uri, care nu aveau puse lanţuri pe roţi, au rămas blocate în curbe. Tot la Crăcăoani, pe DN 15C, un bărbat de 66 de ani, din Români, s-a răsturnat cu maşina pe DN 15C, după ce a derapat, ajungând cu roţile în sus, pe câmp. Soţia acestuia, de 60 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Conducătorul auto nu consumase alcool, după cum au stabilit poliţiştii.

Probleme au fost şi pe DN 15, în zona Roman, cunoscută drept „Dealul Mărului“, unde un microbuz care avea 20 de pasageri a derapat şi a ajuns în şanţ. O parte din ei au fost preluaţi de şoferii altor maşini, iar câţiva au plecat pe jos, până la cea mai apropiată staţie.

Un alt eveniment rutier s-a petrecut între Oglinzi şi Răuceşti, unde o maşină a derapat în şanţ, iar şoferul şi un pasager au rămas blocaţi. Pentru scoaterea lor au intervenit pompierii târgnemţeni, cu un echipaj şi o autospecială. Tot din cauza neadaptării vitezei la şoseaua înzăpezită, ieri dimineaţă, un Opel (înmatriculat NT-10-PHH) a intrat în derapaj la Taşca, pe tronsonul Bicaz – Lacul Roşu, şi a izbit un microbuz care circula regulamentar pe celălalt sens. Evenimentul s-a soldat numai cu avarii.

Ninsoarea a creat dificultăţi şi pe drumul spre Gheorghieni, fiind indicat să fie evitat traseul prin Cheile Bicazului. Necazuri rutiere au apărut şi pe ruta Piatra-Neamţ – Mărgineni, pe porţiunea de la intersecţia Papuc, şoferii plângându-se că nu se vede nici urmă că ar fi trecut vreun utilaj de deszăpezire.

Ţinând cont de condiţiile meteo anunţate, dacă viscolul vă blochează în trafic în afara unei localităţi, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ recomandă să trageţi autovehiculul pe partea dreaptă a drumului şi să luaţi următoarele măsuri: „Porniţi luminile de avarie; anunţaţi evenimentul la 112, indicând locul unde aţi rămas blocat; rămâneţi în autoturism până ce forţele de intervenţie vin să vă salveze; porniţi moto-rul şi sistemul de încălzire aproximativ zece minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior; curăţaţi periodic zăpa-da de pe ţeava de eşapament şi aprindeţi lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai uşor!“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.