Acasă Social 579 de câini fără stăpân adoptaţi într-un an

579 de câini fără stăpân adoptaţi într-un an

754
0
DISTRIBUIȚI

Conducerea societăţii Salubritas a făcut un bilanţ al activităţii din anul care se încheie, pe latura ecarisaj, iar rezultatele par mult mai mulţumitoare decât cele din anii anteriori. Potrivit directorului Cristian Sau-ciuc, în ultimele luni, din adăpostul public pietrean şi din adăposturile asociaţiilor de profil au fost adoptaţi nu mai puţin de 579 de câini. Multe dintre patrupede au ajuns la iubitori de animale din străinătate, dar sunt şi mulţi pietreni care şi-au ales un companion din padoc. Şi la capitolul ste-rilizări bilanţul pe anul 2018 este mulţumitor, după cum a declarat conducerea societăţii de ecarisaj: pe această linie au avut loc două campanii – una susţinută şi sponsorizată de o asociaţie din Franţa (71 de sterilizări) iar a doua, sponsorizată de o asociaţie din Elveţia – 167 de animale sterilizate, atât din adăpost, cât şi din proprietatea pietrenilor. Asociaţia locală cu care Salubritas colaborează – „Prieten credincios“, împreună cu medicul veterinar angajat al societăţii au mai sterilizat peste 300 de câini în ultimele luni.
„Am făcut şi două campanii pentru încurajarea adopţiilor şi vom continua şi anul viitor, cu cel puţin alte două campanii. Vom avea din nou sterilizări gratuite pentru animalele deţinute de cetăţenii oraşului. Recent, am avut şi o întâlnire cu domnul primar şi cu o doamnă care are o asociaţie şi care vrea să se implice la nivelul comunelor din jur, dar şi în oraş unde vom organiza aceste campanii. Aceste operaţiuni sunt foarte importante deoarece astfel, în timp, nu vom mai avea câini fără stăpân în oraş“, a spus directorul Salubritas, Cătălin Sauciuc.
Referitor la eutanasieri, conducerea Salubritas a precizat că anul acesta au fost omorâţi doar câinii din adăpost care erau fie foarte bolnavi sau bătrâni, fie extrem de agresivi. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.